Житейски уроци от Спондж Боб

Страхотни уроци за живота от Гъбата Боб

08.07.2014

Едва ли има някой, който да не е гледал Спондж Боб. Анимационното филмче, което е любимо на малки и големи по цял свят. Днес, докато си пих кафето, по-малкият ми брат гледаше това филмче. Тогава ме изненада, като ми каза: „Бате, ако хората бяха като Спондж Боб, светът щеше да бъде много по-красиво място“. В първия момент не му обърнах внимание, но после се замислих върху думите му. Малкото жълто човече или по-скоро гъба, му беше направило огромно впечатление.

Вижте четири урока, на които Спондж Боб може да ни научи, за да извлечем повече позитиви от живота

Ценете хората. Това малко приятелче знае какво означава приятелството. Той обича приятелите си и държи на тях. Боб знае, че да уважаваш другите и да ги поставяш на първо място пред теб самия, са двата най-важни елемента на доброто и дългото приятелство.

Винаги бъдете оптимистично настроени. Спондж Боб винаги намира най-доброто във всяка ситуация. Истина е, че мислите ни оформят нашата реалност. Този малък приятел винаги търси най-доброто от живота и затова винаги го получава.

Вижте още: 7 начина как да получите най-доброто от живота

Бъдете винаги оригинални. Спондж Боб е рядък екземпляр и не се притеснява да показва истинския си Аз. Повечето хора се страхуват да покажат себе си и носят маски. Затова се отказваме от мечтите си и следваме тълпата. Това е толкова жалко.

„Прекалено много от нас се страхуват да бъдат верни на себе си. Затова предаваме мечтите си и следваме тълпата“ – Робин Шарма.

Бъдете позитивни и се забавлявайте. Какъв е смисълът да постигате успехи, а да сте тъжни? Стремете се към върха, но не забравяйте да се наслаждавате на живота, докато вървите към него. Забавлявайте се от все сърце, докато преследвате и сбъднете най-съкровените си мечти.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването