Животът е приказка …със замъци

Няколко прекрасни замъка, като излезли от книгите

05.10.2015

Имало едно време…началото, което помним от детството. Тез думи са се запечатали в съзнанието ми, като началото на нещо приказно красиво, истории за принцове и принцеси, дракони и далечни земи…и всички с щастлив край.

Вече пораснахме, за съжаление и света около нас се промени, но все още пазим в сърцето си, някъде затаена надеждата, че приказките съществуват някъде. И следващите снимки определено ще ни изпратят на разходка из приказни места с истински, красиви и величествени замъци!

 Животът е приказка …със замъци – 7 красиви идеи за екскурзия

  1. Нойшванщайн, Германия

Животът е приказка…със замъци

Замъкът Нойшванщайн е един от най-посещаваните в Германия и една от най-популярните туристически дестинации в Европа. Наричан е „приказния замък“, защото се смята, че е вдъхновил Уолт Дисни да създадат „Магическото кралство“, замък в Уолт Дисни Уърлд.

  1. Шато де Шононсо, Франция

Шато де Шононсо, Франция

Шатото се гордее с пет арки, които са разположени над реката Шер, Франция. Наричан е „дамският замък“, защото е бил построен и по-късно реновиран по идеи на кралиците на Франция.

  1. Манастирът Таксанг, Бутан

Манастирът Таксанг, Бутан

Един от тринадесетте малки манастира, наричани “ тигрови бърлоги“. Казват, че Гуру Ринпоче, известен също като „втория Буда“ на Бутан е медитирал там.

  1. Шартърската катедрала „Света Богородица“ или катедрала Нотър Дам дьо Шартър, Франция

(снимката най-горе)

Катедралата в Париж е приказна и определено си заслужава да я видите, казват от лични впечатления. Смята се за един от най-добрите примери на френската готическа архитектура в света.

  1. Замъкът Дънробин, Шотландия

Замъкът Дънробин, Шотландия

Замъкът на графство Съдърланд е един от седемте древни владения на Шотландия.

  1. Замък Хуняди (Корвин), Румъния

амък Хуняди (Корвин), Румъния

Замък Хуняди или още познат, като Корвин, разполага с над 30 метра дълбок кладенец. Легендата разказва, че изворът е бил изкопан от 12 турски затворници, на които е обещана свобода, ако достигнат вода. Въпреки това, когато те направили това 15 години по-късно, похитителите не спазили обещанието си.

  1. Замъкът Прага, Чехия

Замъкът Прага, Чехия

Според Книгата на Гинес, Пражкият замък е най-големият древен замъчен комплекс в света – с дължина от 570 метра и ширина 130 метра.

  1. Тадж Махал, Индия

Тадж Махал, Индия

Едно от седемте чудеса на света, Тадж Махал е построен през 1632 г. от император Шах Джахан. Предназначението му е да приюти гроба на любимата му съпруга на три деца, Мумтаз Махал.

Размечтахте ли се? 🙂

Снимки: lifehack.org

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.