Джулай – един филм за свободния дух

Както знаем, петък е денят на хубавите филми. И няма по-хубаво нещо от един нов български филм, който да тръгне по кината, официално от днес – „Джулай“, пътят на свободния дух.

Джулай – един филм за свободния дух

На 8 май се състоя гала премиерата на очакващия се касов хит Джулай”. Главни действащи лица в продукцията са три неустоими актриси, със завиден талант – Параскева Джукелова, Яна Титова и чудото на френското кино, Касиел Ноа Ашер.

Предпремиерата беше старт за предстоящите успехи на тези видни актьори и същевременно, каза сбогом на един огромен талант, който ни напусна няколко дни по-рано. Параскева Джукелова отдаде почит на своя колега, Петър Попйорданов- Чочо, с думите „ Лека нощ, Чочо. Добро утро, слънце”.

Филмът е с подкрепата на Националния филмов център и е продуциран от ГалаФилм ООД- Галя Тонева и Кирил Кирилов, чиито предишен филм – Кецове”, също бе приет добре. Снимките са продължили близо 5 години, като филма се завършва официално през 2011г., а премиерата му се състои на Международния Филмов Фестивал в Москва, през юни 2012г. Кирил Станков е отговорен за сценария и режисурата, като това не е първата продукция, в която той взима участие. Участват още Ованес Торосян, Филип Аврамов, Ицхак Финци, Стефан Щерев и Кирил Ефремов. На 13 май излиза и саундтрака към Джулай”, който включва 5 нови песни на Васко Кръпката и някои от най-любимите хитове на аудиторията.