June – умната готварска печка

Новите технологии превземат и добре познатите кухненски уреди

11.06.2015

Какво би се случило, ако съберете на едно място хора, които са работили в Apple, GoPro, Path и Google и ги помолите да изобретят фурна? Знам, че звучи странно, но подобен случай всъщност има в действителност. Името на продукта, който са измислили тези изключително интелигентни хора е June, умна печка от ново поколение.

June – умната готварска печка ще се продава на цена от $1,495

June е с размерите на микровълнова печка и както може би предполагате е проектирана да работи повече, като смарт устройство, отколкото като фурна. Кухненският уред е снабден с най-различни сензори, които предават информация до мобилна апликация.

Вижте още: HidrateMe – умната бутилка за вода

Може би най-интересната джаджа вградена във фурната е камера, която изследва ястията, които се готвят. На база на изследванията направени с резултатите от камерата, приложението ви дава предложения свързани с конкретното ястие.

“Вземаш пържолата, слагаш сол и пипер и я поставяш във фурната. В момента, в който вратата на June се затвори, устройството вече знае, че готвиш пържола.”, казва Ван Хорн, един от основателите.

June - умната готварска печка

Снимка: http://techcrunch.com/

В зависимост от предпочитанията си може да кажете на фурната, чрез мобилното приложение, как искате пържолата (средно изпечена, изпечена, ..). В зависимост от тази настройка June ще се настрои да сготви ястието както е зададено.

А ако искате да надникнете и да погледнете храната си, не е нужно да отваряте фурната. През телефона си може да пуснете камерата, която се намира в June.

Първите фурни June ще се предлагат от 2016-та година, като стартовата цена обявена засега е $1,495.

Източник: techcrunch.com

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.