Качествено съдържание – имаме ли нужда от копирайтър?

Или какво е Copywriting?

14.12.2014

Как да пишем и публикуваме качествено съдържание?

Писането за съдържание на сайта е нещо, което на повечето оптимизатори не се отдава кой знае колко. Обикновено журналисти или хора, които имат повече дар слово се занимават с писането на статии. Всеки един сайт, който иска да има качествено съдържание трябва да има копирайтър. Всеки копирайтър, който иска да има много клиенти трябва да знае как да пише качествени статии. Трябва да знае колко линка може да има в една такава, най-важните атрибути, които трябва да присъстват и разбира се – ключовите думи.

Какво е копирайт?

„Копирайт е всеки комерсиален текст, в който има призив към потребителя, каращ го да предприеме конкретно действие“ – Institute of Copywriting

Копирайт е текст, в който има Call to Action.

Най-лесно ще разберете това понятие чрез примери на изображението по-долу:

Как се пише качествено съдържание

Бутони със Call to action

Защо всеки сайт има нужда от копирайтър?

Копирайтърът умее да таргетира много добре своите текстовете. Има една единствена цел: да достигне до клиента и да задоволи неговите нужди. Създава всеки път уникални текстове, а целта му е да продава своите текстовете, а каква по-голяма мотивация от парите?

Вижте още: Структура на копирайт текста

Къде се срещат най-често копирайтърските статии?

В медиите:

– платени материали, прес рилийс;
– PR, флаери, слогани, билбордове;
– радио, ТВ реклами;
– ревюта на различни продукти;

В интернет:

– банери, съдържание в уебсайтове (публикации);
– мейл кампании, лендинг страници;

В социалните мрежи и блоговете:

– постове;
– бележки;
– видеа;
– туитове, пинове и т.н.;

Значението на Копирайта и неговото въздействие върху хората

Копирайтът създава предварителна представа за продукта/услугата в потребителя, също така има силата да въздейства дотолкова, че да превърне читателя в клиент. Една от най-важните характеристики на копирайта е, че може да ви отличи драстично от вашите конкуренти и да изгради в потребителя ясна представа и виждане за вашия бранд. Може да създаде ключова дума, която веднага да напомня на потребителя за вашия бранд. Пример: Кола – Coca Cola.

Вижте още: Главните цели на SEO оптимизацията

Значението на копирайта е огромно. Ако с един текст не може да продавате, това не означава, че продуктите ви не са хубави, просто не са представени добре. Променете посланието и думите си и ще промените света си!

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването