Кажете „Чао“ на скини дънките

По-широките модели се завръщат на мода...

03.05.2017

Скини дънките окончателно отстъпват място на по-широките модели. Модните списания като „Ел“, блогъри и модни консултанти съветват напълно да забравим за прекалено впитите модели, които освен демоде са и вредни за здравето.

Наричани още „втора кожа“, скини дънките бяха лесни за съчетаване, подчертаваха извивките на тялото, но наред с това, прекалено впитите модели, причиняваха дискомфорт.

Кажете „Чао“ на скини дънките – започва нова ера в модата

Продължителното притискане на зоната около краката може да има опасни последици за здравето, тъй като уврежда нервните окончания, причинява изтръпване и може да ви накара да се почувствате обездвижени.

Вижте още: Тийн мода – цветна и винаги различна

Модерните дънки тази пролет се отличават с разнообразни модели със свободни кройки. Те осигуряват свобода на движенията, карат ви да се чувствате удобно и са наистина подходящ избор за всекидневния ви външен вид.

Ето три от най-харесваните модели:

Бойфренд дънки – така удобни и обичани от звездите, те са все още на върха на класациите. Но, внимание! Дънките тип „бойфренд“ трябва да бъдат съчетавани с по-женствен топ, вместо с карирана риза и тениска, за да не заприличате съвсем на приятеля си.

Кажете „Чао“ на скини дънките

Бойфренд дънки

„Реконструирани“ винтидж дънки – лесно ще ги разпознаете – те са с двойни задни джобове, изработени от различен по цвят деним и с разкъсани и неравни подгъви. Идеята за промяна и реконструиране на два чифта дънки, от които да бъде създаден един нов модел, идва от марката „Vetements“. Революционното дизайнерско решение прави фурор сред модните фенове и веднага намира хиляди последователи, които бързат да си купят новите модерни дънки.

Кажете „Чао“ на скини дънките

„Реконструирани“ винтидж дънки

Mom jeans или „дънките на мама“ – характеризират се с високата си талия и идват от 80-те и 90-те години на миналия век. Ако ги съчетаете с черна тениска и изискано сако с дълги ръкави ще заприличате на някой от култовите супермодели на 90–те години. Комбинират се добре с риза или поло по тялото, като задължително се носят вътре в дънките, за да се постави акцент на високата талия.

Скини дънките вече не са на мода

„дънките на мама“

Гост автор: Анелия Георгиева

Етикети:

За автора

Списание VIP