Как бягането помага по пътя към успеха

4 начина, с които бягането помага на предприемачите

05.07.2015

Бягане и предприемачество? Как тези две дейности могат да бъдат свързани, като на пръв прочит нямат нищо общо помежду си. Предприемачеството е начин на мислене – от това да бъдеш мечтател, да бъдеш агресивен и в същото време търпелив и общителен. За предприемачеството е необходим лазарен фокус върху оцеляването и настройка на всяка една част от живота. Само опитен бегач може да разбере тази директна връзка – човек толкова силно фокусиран върху достигането на крайната си дестинация, готов на всяка цена да премине отсечката до финала.

Как бягането помага по пътя към успеха – 4 начина, с които тази дейност може да е в полза на всеки предприемач и не само

1. Дисциплина

Дисциплина означава, че извиненията вече не са опция. Дисциплинираният предприемач разбира важността на своевременността да направи нещата правилно; да спечели уважението на партньорите, клиентите и екипа си.

2. Решителност

Когато бягате се мъчите сами да направите нещо, което предизвиква всеки мускул в тялото ви, предизвиква ума да спре да казва не, не мога повече. Бягането и предприемачеството карат ума и тялото да излязат отвъд своите граници на комфорта.

Как бягането помага по пътя към успеха

Снимка: pixabay

3. Мечтателство

В бизнеса, както и в живота, един мечтател вижда и сънува, когато всички други са заспали. Създава, изгражда и постига там, където другите не успяват, защото е визуализирал успеха в мечтите си.

Вижте още: Повярвайте в себе си

4. Увереност

Бегачите са уверени. Не толкова заради физическите, колкото заради умствените си постижения. Увереността ви предизвиква да преодолеете страха, изтощението и много повече! Тя е тази сила, която ви казва, че можете още, дори ако се чувствате на ръба на изтощението и отчаянието.

Вижте още: Навиците са супер важни!

Бягането изисква много повече от физическа сила, издържливост и амбиция. Най-важната предпоставка за успех, както в тичането, така и в бизнеса е пречупването на ума – да започне да мисли извън границите на своя комфорт.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.