5 съвета как да бъдем максимално продуктивни

Народна мъдрост: "Не носете две дини под една мишница"

13.05.2013

Имаме модерни компютри, неограничен интернет 24/7 и може да си позволим да работим по 20 часа на ден. Мислим си, че така ще свършим повече работа, ще сме по-продуктивни и ще се издигнем в очите на шефа си. А мислите ли за напрежението и стреса, които се увеличават с всеки изминал ден без осигурената нужна почивка на организма?

Екипът на Списание VIP ви дава няколко полезни съвета, как да запазите здравето си и в същото време да повишите продуктивността си на работното място.

Представяме ви 5 съвета как да бъдем максимално продуктивни

1. Не сте машини – ако компютърът ни може да работи 365 дни в годината, без да го спираме, то ние не можем без почивка. Дори да опитате ще сте продуктивни не повече от 48ч, когато енергията ви ще свърши, а от там креативността и продуктивността ви, така че няма смисъл дори да опитвате. През почивката си не се ровете в интернет, а излезте на въздух. Дайте почивка на ума и очите си, а след това ще откриете, че сте презаредени с нови идеи.

2. Домът ни, мястото за почивкас развитието на технологиите можем да работим и от вкъщи, до ранни зори. Не го правете! Абсолютно грешно е. Свържете офисът с работата си, а домът с топлина, уют и релакс за ума и тялото. Трябва да изградите тези две крепости и да знаете точно и ясно, къде какво да правите. Не позволявайте офисът да се прехвърля в дома ви.

3. Откъснете се от света – изградете си навик, да имате ден от седмицата, през който няма да ползвате телефони, интернет и компютри. Излезте навън с приятели или със семейството си. Забавлявайте се, спортувайте, отидете на кино. Ден за релакс! Ще усетите как на следващия ден сте напълно отпочинали и готови за максимална продуктивност.

Почивката ни помага да бъдем по-продуктивни

Почивайте си повече, за да сте максимално продуктивни

4. Не бъдете “Support Center” – не може да сте на линия нон стоп. И вие имате нужда от почивка. Изградете си навик да си проверявате е-майла през по-голям интервал от време, а не през 5 минути. Колкото повече давате спокойствие на ума си, толкова по-работоспособни ще сте.

5. Всичко по реда си – вършете всичко поетапно. Не може да правите по няколко неща едновременно. Всъщност може, но няма да е професионално и качествено. Разделяйте задачите си на етапи. Най-лесно ще бъде, ако организирате деня си по график. Бързо ще усетите колко по-лесно и удобно е за вас.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването