13 начина да изглеждате като милионер

Искате да изглеждате като милионер, дори да не сте?

21.07.2013

Лято е. Отивате на някоя супер модерна вила на плажа, или на откриването на някой нов супер модерен комплекс, а шансът да се запознаете с хора, притежаващи големи банкови сметки е огромен.

За да се интегрирате и да бъдете в този социален кръг и Вие трябва да се държите и говорите по начина, по който го правят богатите.

В книгата „Наръчник на милионера: Как да изглеждаме и работим като милионер“, дори и да не сте, Вики Оливър споделя тайните на бъдещето и как да се държите като милионер – дори и да не сте.

Представяме ви 13 начина да изглеждате и да се държите като милионер, дори и да не сте

Открийте вашето „милионерско тегло“ – след като притежавате милиони долари, трябва да се погрижите за вашата визия и тегло. Преди да започнете да се притеснявате на каква диета да преминете, първо си изяснете къде ще прекарвате повечето от времето си.

Не забравяйте, че няколко килограма и в двата случая може да направи голяма разлика, в зависимост от това дали желаете да се определяте като East Coast елит, West Coast здравеняк, или просто Midwest паралия.

13 начина да изглеждате като милионер

Използвайте правилото „Една трета“

Следвайте правилото „една трета“ – не може да се впишете в света на богаташите, без да дадете щедра сума за подходящо облекло, но това не означава да купите всичко, което ви скимне.

Вместо това, Оливър казва: „купувайте една трета от дрехите, които купувате сега, но да са три пъти по-скъпи“. Това означава, че вместо да купувате няколко чифта панталони на средни цени, по-добре си купете един луксозен панталон, който ще Ви предаде много по-хубава визия от евтините панталоните.

Никога не носете ниски обувки – ниските обувки може да са Ви удобни, но ще ви представят като старомодна и скучна дама. Проучване показват, че мъжете мислят за жените, които носят ниски обувки, че са просто едни „разведени счетоводителки“.

Носете дрехи, които ви правят по-високи и по-слаби, и в същото време ви правят да изглеждате по авторитетни  Оливър казва, че ние „подсъзнателно търсим лидери, които са високи, защото свързваме височината с власт“, затова купувайте дрехи и обувки, които придават илюзията, че сте по-слаби и по-високи.

Намерете си хоби – богатите имат хоби. Те обичат да играят голф, да ходят на ски.

Ако искате да се срещнете със заможни хора, избягвайте спортове като конна езда и тенис, тъй като много богатите хора имат свои собствени тенис кортове, както и ферми за коне и няма да споделят това тяхно хоби с останалите. Вместо това, опитайте спортове като ски, защото „дори и богатите не са достатъчно богати, за да имат ски писта в собствения си заден двор.“

Харесайте си интелигентно хоби и от там ще се появят и срещите Ви с по-богати и интелигентни събеседници.

Едно от начините да изглеждате като милионер, е да имате хоби

Богаташите имат хоби

Спете достатъчно, за да имате кожата на милионер – както знаем, се нуждаем от осем часа сън на ден, но в днешния забързан свят изпълнен с много нерви и проблеми осем часа сън изглеждат прекалено малко.

Разберете какъв е вашият идеален интервал за сън, като си водите дневник. Ще се уверите, че когато сте спали повече и сте си отпочинали добре, сте много по-продуктивни и водите много по-пълноценен живот.

След като сте определили вашия идеален час за сън, се опитайте да спите толкова часове дори през почивните дни. Опитвайте се да се събуждате приблизително в същото време всеки ден.

Вижте още: Пътят към богатството

Отървете се от всякакви акценти, които имате – освен ако не сте британци – намаляването на акцента ви, може да ви извлече големи ползи, освен ако не сте от острова. Повечето хора все още мислят, че английския акцент е луксозен и елегантен.

Ако нямате естествен британски акцент, не се опитвайте да го имитирате. Това ще свърши зле за Вас.

Привличете вниманието на хората, с начина ви на обличане – бъдете облечени според самия дрескод на всяко събитие, за да изглеждате подходящо, а не натрапчиво. Това е едно от основните правила на играта.

„Ако не се придържате към дрескода, никога няма да успеете. Ще бъдете само един бунтовник с кауза-безработица.“

Избирайте аксесоарите си разумно – дори кафето си – да се пие качествено кафе стана много модерно по целия свят. Марката на кафето, която сте избрали ви представя пред обществото. Вашите стремежи да пиете хубаво кафе, показват, че държите на хубавото и се стремите това да е така и с останалите брандове.

Стани колекционер – дори да нямате атлетични умения, не се отчайвайте. Все още може да минете за влиятелен човек, чрез колекциониране на разни неща.

„Красотата на това да си колекционер, е че тя автоматично те прави експерт в дадена област, а това възбужда интерес на хората към вас. Всеки колекционер е гений, когато става въпрос за собствената му колекция.“

Освен това можете да запалите и други хора към страстта ви и тя да стане обща тема на разговор, което е добре за вас, защото винаги ще имате обща тема на разговор.

13 начина да изглеждате като милионер

Станете колекционер

Покажете малко маниери – най-лесно е да сте груби и повърхностни, но когато един път сте достигнали определена точка от вашия живот, от вас се очаква да покажете малко маниери.

Оливър казва, че това означава отлагане на „общото благо над индивидуалната печалба.“

Качи се на социалната стълба като доброволец – доброволчеството е най-доброто ви представяне в кръга на бизнес титаните, бъдещите магнати или като лидери на обществото. Ако имате нужното време и всеотдайност да се посветите на една достойна кауза, усилията ви ще се върнат десетократно със значително подобрена социална и бизнес репутация.

Никога не питайте за признание – в офиса правите неща, за които ви се плаща и които се изискват от вас, но извън офиса решавате да се занимавате с нещо доброволчески. Никога не търсете признание за нещо, което правите доброволно, в противен случай цялата ви социална репутация ще се срине.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването