Как да изготвим изключителна презентация

Съвети по дизайн

09.01.2015

Дните на тромавите шаблони за презентации отминаха. В наши дни е по-лесно от всякога да създадем красиво проектирани слайдове с минимални усилия.

Добре изготвеното представяне, независимо дали ще е презентация, плакат или реч, е нещо което поставя презентиращия в добра професионална светлина. Хората възприемат много голяма част от информацията чрез зрението си, ето защо е критично важно презентационните Ви материали да изглеждат отлично.

От Designschool  предоставят 5 основни съвета, които според тях трябва да следваме, за да избегнем скучните слайдове.

Как да изготвим изключителна презентация, като създаваме красиви и приятни за окото слайдове

1. Използвайте ефективно различни техники за дизайн

Как да изготвим изключителна презентация

Забравете скучните слайдове с изброяване в подточки с булети, казват от Designschool . Използвайте възможно най-добре подредени, семпли и естетически добре изглеждащи слайдове. Привлечете вниманието на публиката с нещо красиво и изпипано.

2. Поставете снимките си в grid (мрежа)

Как да изготвим изключителна презентация

Избягвайте снимките „единаци“ поставени по сами върху слайдовете. Обмислете поставянето на няколко изображения в grid, за да изглеждат по-професионално. Позиционирането на снимките по този начин също така оставя място на текстовото съдържание да „диша“. При такова разположение фокусът е на текста и не се закрива от натрапчиви изображения.

3. Силна корица със семпло съдържание

Силна корица със семпло съдържание

По-малкото винаги е повече – един принцип, който аз лично изрично следя при изготвянето на дизайн, независимо дали за  презентация, уебсайт или флайер.  Не използвайте прекалено много елементи (изображения, форми, различни шрифтове и т.н.), за да се гарантира, че посланието, което искате да предадете ще достигне правилно до аудиторията.

4. Използвайте еднакви рамки

Използвайте еднакви рамки

Рамките са чудесен начин да оформите информацията на един слайд. Семпли, изчистени, само очертаващи и поставящи акцент на съдържанието.

5. Дублирайте слайдовете си

 Дублирайте слайдовете си

След като сте създали слайд, който удовлетворява нуждите и целите Ви, запазете го като темплейт. Така лесно ще можете да го дублирате, променяте и преизползвате многократно.

В допълнение – подчертаванията и удебеляването на шрифта на някои думи/елементи е чудесен начин да подчертаете важните елементи и да се уверите, че аудиторията няма да ги пропусне.

Из уеб пространството има хиляди примери  и уроци за изготвяне на перфектни презентации. И това не е случайно. На почти всеки от нас в някакъв момент от живота, се е налагало да изготви презентационни материали. Не подценявайте важността на слайдовете, които ще Ви служат, като добър инструмент при представяне на бизнес идея. Отделете достатъчно време за да ги обмислите и да ги изготвите добре. Повярвайте ми времето отделено за подготовка ще Ви се отплати многократно!

Снимки: Designschool

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.