Какви са работните възможности на таблета

Как да ги използваме ефективно в ежедневието си?

23.10.2013

Да замениш настолния компютър и лаптопа с таблет – или какви са плюсовете и минусите на това.

С бума на навлизането на тази нова джаджа в нашето ежедневие, не могат да бъдат оспорени изключителното полезните характеристики. Въпреки, че работния капацитет на таблета не може да се сравнява с този на компютъра, в много случаи може да ви служи вярно.

Как да използваме ефективно работните възможности на таблета

Плюсове – или за какво е най-подходящ таблетът – прекрасен инструмент за продажби, комуникация с клиентите, видео разговори и чат. Няма друга такава джаджа, която да е толкова добра в организирането на ежедневието ни (чрез бележки и виртуални тефтери) и управлението на бизнес комуникациите. И тук може би ще ме оспорите и ще кажете, че същите тези неща могат да се правят и през смартфон. Да, но тук идва голямото “НО” – удобството и леснотата на използването му. Тези плюсове са най-вече заради по-големия дисплей, повечето памет и бързодействието. А и ако се налага да поддържате едновременно имейл и телефонна комуникация, е добре да имате на разположение и двата типа устройства.

Вижте още: Google Nexus 7 – таблетът, който желаеш

Как да използваме ефективно работните възможности на таблета

Предимствата на таблета в работна обстановка

Минуси – или за какво е най-неподходящ таблетът – колкото и страхотно изобретение да е, той е със специално предназначение, което ограничава и възможностите за прилагането му. Не разполага с мощните характеристики на компютър/лаптоп, на него не можете да използвате софтуер за обработка на данни. И тук поставям една забележка – на пазара съществуват различните типове таблети, предназначени за различни области и съответно специализирани в дадена насока.

 

В заключение – в общия случай на таблет не можете да използвате програми, като Excel (за по-тежки обработки) и Photoshop, но можете ефективно да употребявате организационните му свойства. Една такава джаджа под ръка, замества всички хартиени носители, разпилени навсякъде около Вас. Той е чудесен помощник в управлението на проект, фирма, бизнес,… Лесно запазвате и в последствие откривате всичко, което ви е необходимо. И най-хубавото – използвате пръстите си или стилус, за да извършвате всички операции.

Вижте още: Nokia N1 подпечатва завръщането на финландците

Глобално погледнато таблетът си остава хибрид между джобен смартфон и преносим компютър, като изиграва сериозна междинна роля.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.