Как да кажем „Благодаря“ на всички езици

Удобен инструмент за изразяване на благодарност по целия свят

24.05.2015

Как да кажем „Благодаря“ на 50 различни езика, благодарение на иновативен проект

Казвайки „Благодаря“ има много предимства – от учтивост и благополучие до увеличаване на увереността в колегите ни. Но какво ще стане, ако сме в друга държава и не говорим езика на местните? Или просто искате да зарадвате ваш приятел от чужбина, като му благодарите на неговия език?

Вижте още: Talkspace – вашият онлайн психолог

Този невероятен сайт, създаден от творческия екип на tinyprints има за цел да ви научи как да кажете „Благодаря“ в 50 различни страни. Сайтът разполага и с аудио, за да ви помогне да произнесете по-лесно вълшебната думичка на чужд език и да усъвършенствате произношението си. Екипът на сайта е включил и културни бележки, които ни запознават с най-различни подробности за самата държава – например, знаете ли, че австралийците и британците използват „cheers” (наздраве) за “Thank you” (благодаря). Или, че в Йордания може да кажете „благодаря“ с жест на правилната ръка?

Вижте иновативния сайт ТУК

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването