6 причини, които могат да Ви провалят на работа

Може да бъде несъзнателно, но те саботират вашата продуктивност и успех.

07.10.2013

Никой не иска да разочарова колегите или мениджъра си. Никой не иска да бъде лош в работата си, както и никой не иска да се провали.

Въпреки това, хората правят някои неща всеки ден, без да осъзнават, че те и носят проблеми на работното място. Може да бъде несъзнателно, но те саботират вашата продуктивност и успех.

Списание VIP ви представя 6 причини защо да не правите определени неща на работа

Поставяш си нереалистични очаквания – ти си човек, а не машина. Въпреки, че е в природата ни да искаме да направим все повече и повече, това не се получава. Не може да проведете три различни срещи в един времеви отрязък, както и не може да поемете няколко тежки проекта и да ги свършите в кратък срок. Това са неизпълними задачи, които не зависят от вашата продуктивност. По-добре поемайте задачи, които са логически възможни, за да не разочаровате хората, които са Ви имали доверие.

Настоявате, че нямате нужда от помощ – никой няма да Ви даде златна звезда, ако се чувствате мъченици. Опитвайки се да бъдете супермен, като категорично отказвате помощ от колега, ще навредите най-вече на себе си, после и на фирмата, като пропилеете някой ценен проект и ценно време. Бъдете по-добър лидер, като признавате, че имате нужда от помощ и позволите на някой по-компетентен от Вас в дадена тема, да ви помогне.

Вижте кои несъзнателни навици може да Ви провалят на работа

Признавайте си, че имате нужда от помощ!

Очаквате проектите Ви да бъдат перфектни – не забравяйте, че перфекционистите прекарват повече време в оправянето на неподходящи подробности в даден проект и често губят поглед от общата картина, която е качествено изрядна. Един проект, който никога не слиза на земята, защото създателите му не оставят плевелите да изникнат, никога няма да продължи напред и ще се провали. Направете основата стабилна, а с течение на времето ще отстранявате ненужните паразити.

Балансът на вашата работа/живот е повреден – приели сте работата твърде много в живота си. Работите по 70 часа на седмица, ядете в офиса и никога нямате време за приятелите и семейството си  или пък някакво забавление. Осъзнайте, че никой не може да поддържа това темпо на работа за много дълго. Когато прегреете шоуто ще бъде грандиозно, защото ще сте направили толкова грешки, че няма да имате шанс да ги оправите. Става дума за физически и психологически проблеми, провалени отношения, както и разбита кариера. Сега, след като се замислихте, започнете да почивате повече, отделете време на семейството и приятелите си и определено ще се почувствате много по- ефективни на работа.

Разчитате твърде много на други хора – ако ръководите проект, то всичко зависи от Вас. Бъдете инициатори и не разчитайте на другите да свършат нещо вместо Вас. Ако някои от колегите не са толкова ентусиазирани колкото вие сте, поговорете с тях и нещата могат да се случат. Вероятността за успех зависи от резултатите, а те винаги могат да бъдат подобрени.

Поставили сте пред себе си твърде много цели – опитът ви да завършите твърде много проекти по едно и също време води до нефокусирана и слаба работа. Много е важно да си определяте трите най-важни приоритета всяка седмица и да поставяте цялата си енергия към тях. Не забравяйте, че имате години, в които може да работите и има достатъчно време за всички неща, които искате да постигнете!

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването