Как да бъдем забелязани в LinkedIn

Впечатлете останалите професионалисти в бранша

10.12.2014

LinkedIn започва да става все по-популярна, а увеличаващият се брой на потребителите (над 350млн.) е доказателство, че социалната мрежа става все по-функционална и полезна. В предишни наши статии ви запознахме с основните функции на социалната мрежа, както и Ви представихме кратко ръководство как да си направите убийствен профил. За скъпите читатели, които до сега не са се интересували от тази социална платформа споделяме, че това е най-голямата мрежа за създаване на бизнес контакти, именно затова е много важно да се представим подобаващо пред останалите професионалисти в бранша, в който работим. Колегите от Entrepreneur споделят няколко важни съвета, които ще Ви помогнат да създадете страхотен и запомнящ се профил в LinkedIn.

Представяме ви няколко важни съвета, как да бъдем забелязани в LinkedIn

Оптимизирайте и поддържайте информацията си – не е достатъчно просто да си направите регистрация, да въведете кратка информация за Вас и да си качите снимка на профила. Това далеч не е завършен и привлекателен профил в LinkedIn. Трябва да го оптимизирате и поддържате непрестанно. Грижата за информацията, която представяте е ключът към успеха и запознанствата ви с нови интелигентни хора. Оформете своя персонален URL адрес с двете си имена, поставете връзки към LinkedIn профила си в блога или уебсайта си, поставете линк и върху визитките си. Обвържете го и с останалите социални мрежи, в които присъствате. Покажете на хората, че държите на доброто представяне.

Обновете описанието си и текущата си позиция – LinkedIn профила се оптимизира по подобен начин, като уебсайтовете. Много е важно да използвате ключови думи в описанието си, по които искате да бъдете намерени от останалите потребители в социалната мрежа. Фокусирайте се върху областта, в която работите и се развивате и помислете как бихте могли да сте полезни на вашите колеги в бранша.

Вижте още: Топ 6 трендове в маркетинга на социалните мрежи за 2014-та

Бъдете активни – за да привлечете вниманието на останалите професионалисти в мрежата, трябва да популяризирате профила си и да покажете какви са Вашите умения и качества. Това може да стане като публикувате интересно авторско съдържание, което е свързано с личните ви качества или полезни съвети, за заеманата от Вас длъжност. Освен авторски статии, е препоръчително да споделяте полезни и професионални статии на Ваши колеги, като по този начин ще осъществите не само ефективна комуникация, но ще и изградите и по-голямо доверие в тях.

Не използвайте готови шаблони – когато искате да се свържете с друг потребител, не използвайте готовите шаблони на социалната мрежа. Напишете персонално съобщение, като по този начин ще демонстрирате лично отношение към съответния човек. Така ще завържете много по-лесно разговор и ще изградите доверие в събеседника си.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването