Перфектната формула как да открием гениалността си

Фокус плюс всекидневно усъвършенстване плюс време

15.07.2014

Малцина са се родили гении. Малцина са и тези, които не са дали най-доброто от себе си, за да се превърнат в такива. Геният не е запазена територия за няколко избраници. Вие имате пълното право да навлезете в тази територия и да станете гении, стига да го искате.

Представяме ви перфектната формула как да открием гениалността си и да влезем в територията на „малцината“

Формулата за гениалността е толкова лесна и проста, че няма да повярвате: фокусирайте се върху всяка област или умение, което искате да развивате, всекидневно се усъвършенствайте със страстен стремеж към перфектност резултатите ще дойдат от три до пет години. Ще станете толкова компетентни в избраната от вас област, че хората ще започнат да ви наричат гений.

Фокус + всекидневно усъвършенстване + време = гений

Колкото по-бързо осъзнаете силата на тази формула, толкова по-бързо ще започнете да се превръщате в гений и живота ви ще се подобри завинаги.

Ето и една интересна история за Пабло Пикасо. Една жена го разпознала на улицата, подала му лист хартия и развълнувано казала: „Господин Пикасо, аз съм ваша голяма почитателка! Моля ви нарисувайте нещо за мен“. Пикасо на драго сърце приел и бързо нахвърлял една рисунка. Усмихнал се и подал рисунката на жената и казал: „Ще струва един милион долара“. „Но, господин Пикасо – отвърнала смутено жената, – нарисувахте този малък шедьовър само за трийсет секунди“. Тогава Пикасо отговорил: „Само че, любезно госпожо, за да мога да го нарисувам за трийсет секунди ми трябваха трийсет години.“

Вижте още: Не е нужно да си гений, за да имаш гениални идеи…

Сами разбирате, че Пикасо е отделил трийсет години да усъвършенства рисуването си, а не се е родил научен.

Отделете време и разберете какъв е вашият гений. Открийте талантите си и после работете, за да ги усъвършенствате. Едно от най-важните умения, за да бъдете добър лидер е самосъзнанието. Разберете в какво сте наистина добри и насочете вниманието си изцяло и единствено към него.

Формула как да открием гениалността си

Фокус + всекидневно усъвършенстване + време = гений.

Лесно може да разберете кои неща ви се отдават и кои неща правите добре, като помислите за какво ви се възхищават другите. За какви ваши качества ви хвалят и ви завиждат. Помислете какво правите, без да полагате кой знае какви усилия.

Възможно е да сте отличен лидер и да мотивирате хората около вас или да сте перфектен комуникатор и да водите отлично преговори. Възможно е да правите нещата перфектно, без да полагате никакви усилия. Възможно е да сте изключително креативни и да виждате онова, което всички виждат, но да мислите по различен начин. Намерете къде се крие геният във вас и после го пуснете на свобода.

Започнете още сега и бъдете готови след пет години хората да пишат велики неща за вас!

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването