Как да овладеем притеснението?

Опитайте се не да мислите, а да чувствате тялото си...

21.01.2018

Притеснението може да саботира важна среща с човек, когото харесваме, да ни провали на изпит, да ни направи болезнено чувствителни, дори да ни накара да се самоизолираме от хората.

Ако често ни се случва да ни обхваща неконтролируемо притеснение, това ни пречи да се изявим и се превръща в проблем, който може да стане причина да загубим работата си, да не успеем да се представим добре на прослушване, кандидатстване за работа или виза, дори при ежедневното ни общуване с хората.

Как можем да овладеем притеснението си?

Може би един от начините е като го приемем.

Не се опитвайте да игнорирате това, което се случва – притеснението съществува, то свива стомаха ви, прави дланите ви ужасно потни и ледено студени, то е с вас, така че го приемете. Направете го част от себе си и заживейте с него.

Нещо повече – заобичайте го.

Това е знак, че ви има и нещо важно се случва с вас. Нека това усещане ви мотивира да се справите по най-добрия начин, да се изявите и да преминете пред поредното предизвикателство, за да си кажете накрая „Справих се!“

Как да овладеем притеснението?

Заобичайте притеснението си!

Опитайте се за разсеете мислите си от това, че ви е страх и че сте ужасно притеснени. Премислянето отново и отново на отминала ситуация или на това, което ви предстои и за което сте обхванати от тревога няма да ви помогне.

Опитайте се не да мислите, а да чувствате тялото си.

Бавни и плавни движения като пилатес упражнения могат много да ви помогнат в това отношение. Чрез тях ще подобрите кръвообращението си, ще се почувствате по-гъвкави и ще минимализирате напрежението в мускулите и ставите. Така ще дадете шанс на ума си да си почине, а тялото ви ще се радва на активност, ще подобрите позата си и ще усетите цялостно тонизиране.

Готвенето или заниманията с декоративно изкуство също могат много да ви помогнат в това отношение.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването