Как да подобрите управленския си талант

В три лесни стъпки...

05.02.2016

Пред повечето млади мениджъри стои въпросът как да организират и мотивират работата си, така че тя действително да е ефективна и оптимално полезна за екипа.

Ясно поставените цели и стратегията как да бъдат постигнати със сигурност може да ви приближи до желаните успехи или поне да ви спести част от разочарованията по време на работа.

Разбира се, както в работата, така и в живота не всичко може да бъде предвидено и прогнозирано на 100 процента. Ето защо е добре да имате няколко скрити коза, на които да разчитате във всеки един момент.

Ето кои са трите важни стъпки, които е добре да направите, ако искате да подобрите управленския си талант

1. Ценете, пазете и стимулирайте качествените хора, които работят в екипа ви – Трудно можете да се похвалите с достатъчно мотивирани и желаещи да се развиват професионално хора? Действително имате нужда от тях, повече от колкото можете да си представите. Колкото и усилия да влагате в работата си, вашият най-голям арсенал е именно екипа, когото ръководите. Това са хора, които следват вашите насоки и препоръки, но наред с това ви помагат да реализирате поставените цели. На тях би трябвало да разчитате и в най-трудните моменти, когато сте сгрешили или имате нужда от помощ. Ако нямате служители, на които да се опрете в трудни моменти, вие сте абсолютно сам в джунглата, наречена бизнес.

Вижте още: Истинските лидери умеят да комуникират

2. Изпълнявайте нещата, които сте планирали – Лесно е да се каже, трудно е да се постигне, особено при непредвидени ситуации. Вероятно е така, но никога не е излишно да промените нагласата си и да следвате неотклонно целите си. Понякога е достатъчно да си записвате задачите, които имате и в края на деня да отмятате свършеното.

Как да подобрите управленския си талант

Изпълнявайте поставените си цели докрай

3. Заложете на ясните отношения с екипа – Не оставяйте хората си в мъглата на недоизказаното, покажете че държите на думата си, бъдете принципни. Решавайте конфликтите и проблемите навреме, натрупването на напрежение в екипа отравя атмосферата и работната среда.

Гост автор: Анелия Георгиева