Как да подсилите приятелствата си

Наръчник за изграждане на вярно приятелство

24.09.2015

Независимо дали имате двама или двадесет приятеля, най-вероятно сте положили огромни грижи за спечелването на тяхното доверие. В крайна сметка се радваме и изживяваме повечето неща в живота заедно с тях. Те ни осигуряват емоционална подкрепа по време на трудни времена и са с нас в най-радостните моменти.

Но понякога други неща застават на пътя на приятелството. Работата, семейният живот и децата, които отнемат повечето от свободно ни време. Така от време на време можем да забравим за рождения ден на някой от приятели ни или да се сетим месеци по-късно, но това не означава, че сте лоши приятели, просто времето ви притиска.

Ако искате да станете още по-добри другари, то трябва да положите повече усилия това да се случи. Учените са установили, че 10% от щастието на повечето хора се крие в силата на техните социални връзки. Психологът Джордж Вайлант от Харвардския университет споделя, че ако имаш приятел, на който можеш да звъннеш в 4 часа сутринта, за да поговорите за проблемите ви, то имате много добър шанс да живеете много по-дълго и щастливо, отколкото някой, който няма да се чувства удобно да притесни дружката си по това време на денонощието.

Така че, какво можете да направите, за да заздравите приятелствата си?

Представяме ви 3 стъпки, които ще ви помогнат да подсилите приятелствата си

1. Поставете се на тяхно място – отделете няколко минути, за да помислите за това, какъв би искал да бъде вашия приятел. Пред какво уникално предизвикателство може да се изправи? Изследвания показват, че когато се поставим на мястото на нашите приятели ще станем много по-състрадателни – качество, което всеки добър приятел трябва да притежава.

Вижте още: 8 добродетели на верния приятел

2. Насладете се на скъпите спомени – дори да не сте се виждали със скъпо приятелче от известно време, понякога всичко необходимо, за да засилите връзката си е да си припомните добрите стари времена. Разгледайте стари снимки и си припомнете някоя ваканция или луд купон, на който сте били заедно. Дори да не можете да видите приятеля си лично, все още може да му изпратите имейл с „Помниш ли, когато?“ и няколко снимки, на които да се посмеете заедно. Това ще ви сближи още повече.

Как да подсилите приятелства си

Не забравяйте за хубавите спомени

3. Радвайте се за техните успехи – дори да не можете да видите приятел и лично да му честитите за постигнатото, то може да му изпратите имейл, в който споделите своята радост от успехите му. Проучване на Шели Гейбъл показва, че когато отговорим на добра новина положително, то хората се чувстват по-разбрани, утвърдени и обгрижвани, което ще подобри качеството на връзката между вас и ще ви направи по-щастливи.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването