7 начина как да получите най-доброто от живота

Замисляли ли сте се някога дали получавате най-доброто от живота?

05.05.2014

Замисляли ли сте се някога дали получавате най-доброто от живота? Дали въобще си давате сметка, кое е най-доброто за вас? Много от нас се сърдят, че нямат късмет и че все не им върви, че животът им е гаден, но дали сме се замисляли, защо е така и дали наистина е така? Животът дава на някои нещо по-лесно, отколкото на други, но това не означава, че с труд и упоритост то не може да се постигне.

Представяме ви 7 начина за оптимална работа и как да получите най-доброто от живота:

– Не се бойте да помолите за помощ – повечето хора искат да свършат всичко сами, за да изпитат по-голямо удовлетворение от свършената работа. Това е грешен подход. Молбата за помощ от приятел не е слабост. Независимо от какво имате нужда, съвет или пари не се страхувайте да помолите някого да ви помогне.

Не се връщайте назад, за да получите най-доброто от живота

Изгорете мостовете зад гърба си!

– За да се промените към по-добро, изгорете мостовете зад гърба си – в даден момент от живота си, ще искате да промените нещо. Когато този момент настъпи, изгорете всички пътища, които водят към старите ви навици. Започнете на ново, започнете на чисто. – Играете ли ролята на жертва? – в човешката история винаги е имало неравномерно разпределение на власт и наследство. Онова, което трябва да помните е, че хората могат да преодоляват всяко масово неравенство на индивидуално ниво.

– Как да си намерите работа? – един лесен начин е да не придиряте кой знае колко каква точно е тя. Огледайте се и ще видите работа. Може да не е тъкмо каквато искате, но все пак е някакво начало и не забравяйте, че красотата, която обичаме, е онова, което вършим.

Вижте още: 10 Инструкции за по-добър живот (1част)

– Вземете си домашен любимец – притежаването на домашен любимец намалява кръвното налягане и ви освобождава от стреса, според учени. Освен това прави сърцето ви щедро и ви учи на любов.

– Болестите са зов на тялото ви – хващането на грип значи, че човек иска да избяга или да се скрие от нещо. Човек създава болестите за да привлича внимание. Те се превръщат в метафора на нещо случващо ви се в живота.

– Любимият въпрос на разума ви може направо да ви побърка –  „Ами ако..?“. Разумът ви се пита: „Ами ако стане това или ако не стане..?“, като начин да ви контролира и да ви накара да се страхувате. Нещо, което човек не осъзнава през целия си живот и доста често забравя е, че ние контролираме всичко случващо се в живота ни, затова забравете за „Ами ако“ и правете това, което искате да се случи.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването