Как да получите всичко, което искате. Сериозно!

7-те правила за успех на Дейв Керпен

13.10.2013

Искате да бъдете успешен във всичко, което правите! Ето как да го направите!

Да постигнете това, което искате в кариерата си, както и в живота не е толкова трудно, колкото изглежда. Стига да спазвате няколко прости правила и успехът Ви е гарантиран.

Списание VIP има огромното удоволствие да Ви представи 7-те правила за успех, и как да получите всичко, което искате на Дейв Керпен

Първо слушай. Всъщност никога не спирай да слушаш – слушането е едно от най-важните умения в професионалните и лични взаимоотношения. Ърнест Хемингуей казва: „Когато хората говорят, ги слушай внимателно“. Повечето хора никога не слушат, това е тъжно, но е истина. Повечето имат свой собствен дневен ред и са твърде заети да обърнат внимание какво им говорите. Тук идва и парадоксът. Ако успеете да не сте като повечето хора и се научите да слушате внимателно събеседника си, ще видите как ще получите много по-голямо внимание от хората около Вас.

 7-те правила за успех, и как да получите всичко, което искате на Дейв Керпен.

Не бъдете егоист. Помагайте на останалите!

Помагай на останалите – още един парадокс, но е пробван и работи. Когато искате нещо от някого, вместо да го питате за него, помогнете на този човек да получи това, което той/тя иска. Ако не знаете какво той или тя иска, просто попитайте – „Как мога да ти помогна?“. В днешно време малко хора помагат първо на останалите, и след това на себе си. Ако помогнете първо на останалите да осъществят целите и мечтите си, един ден те ще се върнат и ще Ви се отблагодарят, като Ви помогнат да сторите същото. Изводът е – помогнете първо на другите, без да очаквате нищо. После възвръщаемостта ще бъде огромна.

Бъдете себе си: Автентични и уязвими – професионалистите, особено от по-старото поколение много трудно са автентични и уязвими на работното си място. Те слагат маски и прикриват истинското си лице. Коренно различни са на работа и извън нея. Това ги прави трудни за опознаване, особено за доверяване. Приемат, че стават уязвими ако споделят малко повече за себе си или се сближат с някой от колегите си. Съветът на Дейв е да бъдете уязвими и да позволите на колегите си да ви опознаят. Бъдете автентични и не слагайте маски на работното си място. Позволете на хората да Ви опознаят, за да може да ви се доверят. А когато хората ти се доверят, ще направят всичко за теб. Отворете се към хората и се възползвайте от шанса да бъдете възнаградени.

Дейв Карпен разкрива формулата "как да получите всичко, което искате"

Разкавайте добре историите си!

Разказвайте, а не продавайте – колкото и важно е да се слуша и да се помага на другите, за да получите това, което искате има и още нещо. Трябва да им кажете защо го правите. Никой не иска да бъде продаден. Така че, независимо дали продавате продукт, услуга, идея или собствените си качества се откажете от думичката „продавам“. Вместо това се съсредоточете върху това, да разкажете страхотна и вълнуваща история за вашия продукт или услуга. История, която ще завладее публиката, ще покаже какво ще донесе в бъдеще този продукт и ще нарисува страхотна картина на това, какво ще се случи, ако хората се сдобият с този продукт или услуга. Когато станете добър разказвач на истории, хората ще искат да бъдат част от тази история. По този начин те ще помагат на други хора да станат част от тази история, а Вие ще сте доволен, че сте свършили работата си по перфектен начин и сте създали една социална мрежа, която Ви носи дивиденти и ползи.

Инжектирайте си страст във всяко взаимодействие – страстта е заразна, но и липсата й също. Ако не сте страстни за това, което говорите, защо трябва някой друг да го е грижа? Ако искате нещо, трябва да сте много по-развълнувани и посветени на идеята от всеки друг. Ако не изпитвате страст от това, което правите, значи то не е толкова важно за Вас. Ако искате да убедите някого в нещо, в което вярвате и сте вложили цялото си време и енергия, то определено трябва да му го разкажете по-доста страстен начин, за да очаквате, че и той ще се запали и ще ви помогне за реализирането на идеята ви.

Изненадай и впечатлявай другите – знаете ли, че когато влезеш в казино, винаги има една слот машина, която седи на заден план и казва на света, че някой човек е ударил джакпота? Социалните психолози наричат това явление „променливо възнаграждение“. Ти не знаеш, кога ще започнеш да печелиш, но виждаш, че някой друг го прави, следователно очакваш да се случи и на теб.  Дори се чувстваш развълнуван, когато този друг човек печели. И очакването ти се засилва. Когато правите изненада на някой, не го правите единствено щастлив – напомняте му, че сте от този вид хора, които може да го изненадат отново в най-близко време. По класически вариант: прибирате се вкъщи и носите цветя на жена си. Без никаква причина, просто така. Същото може да е и вашите клиенти. Давате им гаранция, че продуктът ще е готов след две седмици, но той е готов след една. Това определено ще ги зарадва, и те ще разчитат на Вас и за в бъдеще, защото всички харесват точните хора. Пробвайте този подход. Изненадайте някой, когато най-малко очаква. Ей така, без причина. След това ще разберете, че това наистина има ефект.

Изненадвайте хората и ще получите това, което искате!

Кои са четирите най-важни думи в живота?

Използвайте четирите най-важни думи в бизнеса и живота – кажете „Съжалявам“, когато сте направили грешка и благодаря, когато някой е отделил от собственото си време и Ви е помогнал. Тези думи са толкова прости, но все пак много хора пренебрегват тяхната важност. Всеки прави грешки, и това е безспорен факт. Много хора, когато допуснат грешка са твърде горделиви и смятат, че ще накърнят своето его ако се извинят или благодарят на някой, което като се замислите е доста глупаво, нали? Това са просто думички. Искрената благодарност към хората е мощна емоция, и определено ще ви отвори доста вратички. Ако изпращате веднъж седмично картичка до своите клиенти с текст „Благодаря ви“, ще усетите колко по-добре ще се чувствате Вие, както и вашите клиенти.

Благодарим Ви, че отделихте от времето си да прочетете тази статия. Надяваме се, да сме Ви помогнали да наредите част от професионалният пъзела, който всеки от нас се опитва да сглоби.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването