Как да постигнем власт

Единственият начин това да стане е, като се откажете от нея

03.06.2015

Как да постигнем власт? Един въпрос, на който всички ние търсим отговор. Няма човек на тази планета, който да не търси власт. Тя сякаш е вродена в сетивата ни, но малцина от нас успяват да я овладеят. Тя е коварно нещо и ако не може да я контролираш, може да те унищожи. Има обаче една проста истина, която малцина са готови да приемат. Единственият начин да придобиете истинска власт е, като се откажете от нея. Колкото повече разчитате на хората в екипа си, колкото повече им се доверявате и вярвате в тях, колкото повече инвестирате в тях, за да постигнат величието си, толкова по-силна ще е тяхната ангажираност и откровена преданост към вас.

Единственият начин да постигнем власт е, като се откажем от нея

Бъдете сигурни в едно: властта не се постига като принуждавате хората да ви слушат и да правят онова, което им казвате. Има една много хубава българска поговорка, подходяща за случая: „На сила хубост не става“.

Вижте още: Създавайте лидери във всички звена на организацията

Истинската и съвършена власт се постига, когато споделите страстта си с хората и ги запалите да се изкачват редом до вас по планинския връх към успеха. Истинската власт се постига, когато се отнасяте към хората си с истинско уважение и им давате възможност да блестят, да се развиват и да се проявяват като лидери. Като истински лидер застанете зад хората си и те ще ви отвърнат със същото. Може да ви изглежда твърде просто, но това наистина е така. Замислете се само. Вие бихте ли обърнали гръб на някой, който разчита и държи на вас и дава всичко, за да постигнете целите, към които сте се запътили? Мисля, че отговорът на този въпрос е категоричен. Накарайте хората, които работят за вас да ви обикнаt и да държат на вас, и ще видите как ще ви се отплатят те. Накарайте ги да се чувстват горди, че имат такъв лидер, като вас.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването