6 начина да постигнете всяка цел в живота си

Ако се стремите към мъдрост, имате кураж и самодисциплина, само небето ще ви е граница!

20.05.2014

Готови ли сте да разберете една тайна на живота, която може да сте пропуснали до сега? След като разберете за нея и я приложите в действия може да ви се случат наистина магически неща, които да променят изцяло живота ви. Ето я и нея: постигането на цели е повече наука, отколкото изкуство. Но какво означава това? Това означава, че ако повторите успеха и нещата, които някой друг е направил преди вас е много вероятно и вие да постигнете същите успехи. Както се казва: „Не трябва да откриваме топлата вода за втори път“, нали така?

С това на ум вижте тези 6 начина да постигнете всяка цел в живота си

1. Предварително планирайте – първата стъпка към постигането на вашите цели е да ги идентифицирате. Това означава ясно да знаете, какво искате да постигнете и колко време ще ви е необходимо за реализирането на целта. Направете си план-график с необходимите стъпки и необходимото време за реализирането на целта, в противен случай ще бъдете като следотърсач без следи.

Планирането помага да постигнете целите си

Предварително планирайте целите си!

2. Напишете главните си цели – има нещо магическо в това, да записваме кои цели са с по-голям приоритет за нас, и кои не. Направете си един списък с приоритетните цели и го оставете на видно място: на компютъра, огледалото, хладилника или дори в банята. Така всеки ден ще си напомняте, каква е вашата цел номер 1!

3. Бъдете позитивни – ако отделите време и направите проучване на успелите хора, то ще се убедите, че всички имат едно общо качество: всички са настроени позитивно към света! Човек не се ражда научен да бъде винаги позитивен, дори и в най-големите бедствия, но това е способност на ума, която се тренира през годините, а и има доста велики книги, написани точно по тази тема, които могат да ви вдъхновят. Позитивното мислене може да бъде разликата между провала и успеха.

4. Представете си, как сте реализирали целите си – това е трик, познат на мнозина. Поне веднъж седмично си представяйте, как сте постигнали всичките си цели и вече сте успешен бизнесмен или лидер. Затворете очите си, настанете се удобно и започнете да си представяте себе си като успешна личност. Колкото по-реалистично си представяте тези образи, толкова по-добре за вас. По този начин готвите вашето подсъзнание за вашата роля в реалния живот и карате ума да повярва, че това е възможно да се случи. Пробвайте го!

Как да постигнете всяка цел в живота си?

Представете си, как реализирате целите си

5. Следете усилията си – следете отблизо усилията си, които полагате в постигането на дадени цели. Много е важно да проследявате напредъка си и да знаете дали се движите по план или трябва да положите още малко усилия, за да изпълните поставеният от вас график на действие.

6. Включете приятелите и семейство си – не се страхувайте да споделите вашите цели с няколко души, на които имате доверие. Тяхната честност и множеството упреци ще са полезни за вас. Този метод е доказано, че работи с годините, така че не се колебайте да му се доверите!

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването