Как да преборим възпалението

Джинджифил и други храни, които лекуват възпаление!

10.07.2017

Възпаление – трябва ли да се притесняваме?

Често е признак за болести, но понякога е просто нормална реакция на организма. Какво всъщност е възпалението?

Възпалението е в основата на естествен процес на тялото, което се опитва да възстанови нормалната си работа. Признаците и симптомите на възпаление, показват че организмът се опитва да се самолекува. 

Но все по-срещано е възпалениетo, което не е просто от счупен глезен или порязване; това е хронично, проникващo на ниско ниво възпаление.

Проучванията показват, че възпалението е индикатор за многожество заболявания. Артрит, диабет, високо кръвно налягане, възпалително заболяване на червата и астма, са свързани под един общ знаменател – възпаление.

Как да преборим възпалението

Навиците, които си изграждаме, като храната, която ядем всеки ден, могат да балансират противовъзпалителните процеси в тялото.

10 храни, които трябва да избягвате в противовъзпалителната си диета

Храните, които имат противовъзпалително действие са също толкова важни, колкото и предотвратяването или намаляването на консумацията на храни, които насърчават възпалението.

1.. Захар

Излишният прием на захар е свързан със затлъстяване, хронични заболявания и диабет. А доста проучвания доказват и, че захарта и млечните продукти причиняват акне.

2.. Млечни продукти

Приблизително шестдесет процента от населението в света не са способни да преработват добре млечните продукти.

Вижте още: Чиа семена вместо мляко

3.. Трансмазнини

Трансмазнините увеличават “лошия” и понижават “добрия” холестерол. Те насърчават възпаленитое, инсулиновата резистентност, затлъстяването и могат да доведат до дегенеративни заболявания.

4.. Алкохол

Редовната консумация на алкохол причинява възпаление на ларинкса, хранопровода и черния дроб.

5.. Преработено месо

Медицински изследвания са установили молекула, която не е естествено произвеждана от хората (Neu5Gc) .7 След като това съединение се погълне, в тялото започват да се развиват антитела, които задействат хронично възпаление.

6.. Изкуствени добавки

Изкуствените хранителни добавки, като мононатриев глутамат (MSG) и аспартам задействат възпалителни реакции, засягащи хората, които вече страдат от заболявания като ревматоиден артрит.

Бъдете отговорни към здравето си и внимайте какво похапвате.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.