Как да пречистим въздуха в дома си

С малко пари

02.08.2016

Всеки от нас иска да поддържа дома си чист, подреден и свеж. Ежедневно проветряваме и почистваме, за да се уверим, че живеем в най-добрата среда. Но особено, ако се намирате в града, знаете че въздухът не е особено чист и дишаме доста вредни изпарения освен по улицата и в дома си.

Особено тежко е за хора с алергии да живеят в помещения, където въздухът не е с най-добро качество. Но за съжаление пречистването му не е никак лесна задача.

И все пак можем да се постараем максимално да си осигурим чиста въздушна среда. Ето някои съвети в тази насока:

Как да пречистим въздуха в дома си

1.. Почистете филтрите на климатиците (ако имате в дома си)

Добре е да почиствате филтрите на системите, които използвате за отопление и охлаждане, поне 1-2 годишно. С времето могат да се натрупат мухъл, полени, прах и други, които водят до влошаване на качеството на въздуха.

2.. Инвестирайте в уред за почистване на въздуха

Тези джаджи все още не са много популярни (може би не са напълно усъвършенствани), но със сигурност имат доста предимства. Някои от тях имат и опции за овлажняване на въздуха.

3.. Избирайте препаратите за почистване на дома внимателно

Освен замърсителите, които идват с въздуха отвън, често и сами внасяме в домовете си много от тях. Затова избирайте умно продуктите за почистване, за да сте сигурни, че премахват замърсяванията по най-оптималния начин. Опитайте се да използвате почистващи продукти с натурални съставки и без разяждащи химикали.

Как да пречистим въздуха в дома си

4.. Опитайте да почисвате с влажна кърпа

Имайки предвид, че традиционното почистване на прах и метенето задвижват праха и полените във въздуха, заменете метлата и сухата кърпа с влажна кърпа и моп за почистване на пода.

5.. Чистете редовно пердетата и завесите

Пердетата и завесите са едни от елементите в дома, които събират най-много прах. Ето защо е важно редовно да ги почиствате и перете.

Много различни фактори се отразяват върху качеството на въздуха в дома. Затова е неободима редовна поддръжка на здравословната вътрешна среда. Всяко усилие, което правите е в плюс, тъй като всяко почистване подобрява малко или много качеството на вътрешните пространства. Бъдете отоговорни към здравето си!

 

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.