Как да привлечете повече Pinterest последователи

Инфографика

07.03.2014

Макар и наричана „женската“ социална мрежа, Pinterest привлича все повече и повече нови потребители, които намират по нещо забавно и полезно в нея. И след като оптимизираха търсачката си за кулинарни постове и рецепти, определено си спечелиха нежната половина на света. Но това не е всичко, Pinterest се превръща в една сериозна медийна и рекламна платформа. По данни, оповестени от Who Is Hosting This, 47% от онлайн пазаруващите американци, избират покупките си на база препоръки от Pinterest постове.

Сайтът предоставя и инфографика, която може да ви бъде много полезна по пътя на придобиване на повече последователи на профила/дъските (boards) ви.

Вижте как да привлечете повече Pinterest последователи

1. Промотирайте дъските си – поканете приятели и познати да следят профила/дъските ви. Поставете първи на страницата си най-следените и интересни свои дъски, за да заинтригувате бъдещите последователи. Малко по-малко с помощта на познати хора ще си доведете и такива, които са видели вашата дъска от техните профили, станали сте им интересни и са решили да ви следят.

Как да привлечете повече Pinterest последователи

Последвайте Списание VIP в Pinterest

2. Използвайте другите социални мрежи. за да привлечете повече последователи – свържете Pinterest с Facebook и Twitter акаунтите си, за да могат последователите ви от тези мрежи да ви последват. Снимково ориентираната социалка генерира 4 пъти повече приходи на клик спрямо Twitter и 27% повече спрямо Facebook.

 3. Бъдете в крак с последните социални течения и разберете какво е популярно – може да проверите какво потребителите пинват от вашия сайт, като последвате линка http://www.pinterest.com/source/spisanievip.com/. Спрямо статистиките и собствените ви наблюдения може да изградите бъдещите си стратегии за пинване.

Това са 3 лесни за изпълнение начина да привлечете повече Pinterest последователи. За по-детайлна информация, разгледайте подробната инфографика по-долу.

Как да привлечете повече Pinterest последователи

Как да увеличим феновете си в Pinterest

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.