Как да разпознаем добрия лидер

По няколко признаци...

26.10.2016

В нашата страна има много умни, талантливи и способни хора. Ако вашият ръководител е такъв, вие сте късметлия и можете да придобиете част от неговите най-добри качества, стига да искате да се усъвършенствате не само в работата, но и в личностен план.

Как да разпознаем добрия лидер?

Ще ви помогнем да го направите! Просто обърнете внимание дали той притежава следните „признаци“.

Той е добър човек – Стратегията лидерът да е студен, дистанциран и да не показва емоции е отдавна забравена. Добрите мениджъри не се страхуват да проявяват милосърдие и чисто човешки чувства като тъга, страх, умора. Това ги прави по-истински и близки до екипа, който управляват.

Вижте още: Как да подобрите управленския си талант

Той е щастлив в по-голяма част от времето си – Разбира се, няма пълно щастие, но определено хората, които се определят като щастливи в личния си живот, работят по-ефективно и ръководят по-добре екипа си, от тези, които изпитват неудовлетворение от живота си като цяло.

Взискателен не само към другите, но и към самия себе си – Лидерите притежават власт и това понякога ги прави неуязвими в очите на подчинените им. В действителност лидерът, който всекидневно се стреми да надгражда своите постижения и да бъде по-добър и по-прецизен в работата си, възпитава същото в своите служители.

Как да разпознаем добрия лидер

Добрият лидер тежи на мястото си…

Тежи на мястото си, не се разпилява – Покрай кандидат-президенстката кампания в Щатите тази година се появи слух, че шефа на „Starbucks“ Хауърд Шулц ще се кандидатира за президент. Самият Шулц веднага „разпръсна“ слуховете с уверението, че е прекалено ангажиран в компанията и все още „не е приключил с работата си в „Starbucks“.

Добрият лидер е последователен и вярва в работата, на която е посветил времето и старанието си. Той не се разпилява излишно, защото е целенасочен и добре знае къде отива и защо се е отправил именно натам.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването