Как да се държим на първа среща?

7 стъпки

13.05.2013

Уредили сте си среща с момиче, което ви допада. Харесва ви, искате да направите добро впечатление, но не знаете как да подходите? Първо помнете, че тя вече се е съгласила да излезе с Вас, което си е своеобразен актив във ваша полза. Не забравяйте – тя може би има нещо предвид, когато ви казва „Да“, дори само на покана от ваша страна за кафе или обяд.

Представяме ви 7 стъпки как да се държим на първа среща

Стъпка 1: Погрижете се за външния си вид – не се изтупвайте прекалено много – все пак това е едва първа среща, а не годишнина. Не е нужно да вадите костюма от абитуриентската (това не означава да сложите шорти или анцуг). Но изберете облекло, в което се чувствате комфортно, и най-важното: старайте се да се харесате първо на себе си, иначе няма как тя да ви хареса.

Стъпка 2: Не закъснявайте! Прави лошо впечатление. Преценете си времето. Бъдете точни. Но и не подранявайте – признак е на отчаяност. Все пак, ако ви се случи да закъснеете, не се оправдавайте излишно много. Обаждане или бързо съобщение, с което известявате за очаквано отклонение от времето, съчетано с „Много съжалявам, изникна нещо непредвидено (мама искаше да й помогна с багажа, например)“, би било достатъчно. Може и да вметнете закачливо, че вече сте й длъжник и ще се реванширате.

Стъпка 3: Усмихвайте се повече – изкарайте приветлив, плътен и уверен глас, и кажете едно: „Здравей! Как си?“. Придружете поздрава с усмивка и погледнете момичето право в очите. Е, слагайте тази усмивка и по време на самата среща.

Стъпка 4: „Къде ще ходим ? / Какво ще правим ?“ – изберете подходящото място предварително. Добре е да е тихо място, на което все пак има хора, но да можете да размените думи на спокойствие. Избягвайте традиционните за съответния град кафенета и места, покажете, че се отличавате с нещо.

Стъпка 5: Винаги правете път – това е основно правило на джентълмена, не само на среща с потенциалната ви приятелка! Винаги отваряйте вратите, не минавайте пред момичето. Признак на култура и добро отношение като цяло към жените, не пропускайте този малък жест, който говори много за вас.

Вижте още: Не се плаши да предложиш да правите мръсен секс

Стъпка 6: Платете сметката – тя ще ви каже, че иска да си я плати сама. Не била такова момиче. Многор много не обичала такива жестове и се чувствала неудобно. Но вие вадите портфейла и плащате цялата сметка (даже оставете малък бакшиш). След това добавяте: „Нищо, следващия път ти ще платиш. Чакай, ще има ли следващ път?“. Така си отваряте малка вратичка за второ излизане, ако естествено ви е харесало първото.

Стъпка 7: Изпратете я до входната врата (по възможност) – без да нахалствате, извървете целия път с нея до входната й врата и поддържайте разговор (като акцента в разговора нека пада върху нея). На раздяла, усмихнете се и си изпросете прегръдка, ако имате късмет ще стигнете и до целувка, дори и по бузата.

Как да се държим на първа среща?

Как да подходим на първа среща?

И заключителен съвет: По време на самата среща, поддържайте разговора около нея, интересувайте се какво прави, какво харесва, каква е тя всъщност. Дайте й възможност тя да се интересува от вас впоследствие. След самата среща, след като и Вие все пак се приберете, направете телефонно обаждане, SMS за лека нощ, или просто използвайте чата… (едно от трите е за предпочитане, не всички).

Казват, че добрата първа среща завършвала с целувка, а перфектната със закуска. Нека не се заблуждаваме, Вие не сте филмова звезда. И не живеем в Америка. Поздравления, ако умеете да накарате момиче да си легне с Вас още след първата среща, но все пак целувката ми се вижда като далеч по-реалистичен завършек… И романтичен. Успех!

Гост автор: Мартин Тошков

Етикети:

За автора

Списание VIP