10 начина как да се грижите за себе си

[1 част]

22.11.2014

Жизненоважно за всеки успешен човек е да знае как да се грижи за останалите, както и за себе си. Има неща в живота, които ни пречат, но ги правим и то доста често. Също така има и много полезни такива, които не правим или не толкова често. За да помагаме на останалите и на вселената ни е нужна позитивна енергия, а няма как да сме енергични, ако не помислим и за себе си, нали?

Представяме ви 10 начина как да се грижите за себе си и как да подобрите живота си към по-позитивен

Вселената винаги казва „да“ – енергията на всичко, което съществува в живота ви винаги казва „да“ на мислите ви. Затова спрете да се оплаквате и премахнете негативните мисли. Започнете да мислите по-позитивно, а вселената ще каже „да“ без значение дали мислите ви са положителни или отрицателни. За Вас е по-добре да са положителни.

След като веднъж си научите урока, не ви трябва да го учите втори път – поучавайте се от грешките си и се стремете да не ги допускате два и повече пъти.

Давайте онова, което искате да получите – много познато нали? Както се държите с един човек и той се държи по същия начин с Вас, затова си помислете какво искате да получите и започнете да давате същото.

Постигате резултатите, които се очаква да постигнете – с други думи, с каквото и да се занимавате в момента, то ви носи резултатите, които постигате в това конкретно време.

И това ще мине – каквото и да преживявате в момента, било то добро или лошо, болезнено или приятно, ще отмине. Бъдете подготвени за това.

Вижте още: 7 правила за справяне с изпитанията на живота

Не се страхувайте – голямата тайна е, че няма от какво да се страхувате. Направете онова, което желаете да направите и оставете страха от последствията настрани. От другата страна е свободата.

Нещата, от които се страхувате, може да съдържат онова, което търсите – звучи странно, но може да откриете, че най-главното нещо, което търсите, е скрито точно в онова, от което се страхувате най-много.

Имайте воля да се отказвате от удоволствието, за да постигнете удивителни резултати.

Объркването е прекрасното състояние преди просветлението.

Вижте още: Как да се грижим за себе си? [2 част]

Колкото по-голям безпорядък цари около Вас, толкова по-голям безпорядък цари вътре във Вас – ето още една тайна, която не знаете: колкото по-разхвърляна е стаята ви, толкова по-голям безпорядък цари в съзнанието ви.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването