10 начина как да се грижите за другите в живота ви

„Направи добро, за да получиш добро“…

08.10.2014

Един от най-ценните житейски уроци е да се отнасяте към другите така, както искате те да се отнасят с Вас. Златно правило, което се пренебрегва от много хора, а е доказано че работи. Работи и то в положителен аспект за хората около вас, а и за вас самите.

Най-доброто нещо, което може да ви помогне да подобрите живота си, е да следвате това златно правило и да помагате на хората, около Вас. Когато мислите по-малко за себе си, отколкото за останалите, хората не само ще ви помнят, но ще искат да са близо до вас. Не забравяйте, че колелото се върти и всичко в този живот се връща. „Направи добро, за да получиш добро“…

Представяме ви 10 начина как да се грижите за другите в живота ви и това да ви донесе само положителни емоции:

Положителните взаимоотношенията подпомагат вашето развитие – няма перфектна връзка. Запомнете го! Точно неравностите, препятствията, проблемите, върховете и спадовете са тези неща, чрез които животът ви помага да се развивате, като личности. Да се развивате, като двойка!

Родителите ви са дали най-доброто от себе си – всички те се грижат за децата си без предварителна подготовка. Никой родител не иска да ги възпитава по лош начин. Всеки дава най-доброто от себе си. Вашите родители са се справили по най-добрия начин, на който са били способни, въз основа на личните си убеждения и възпитание. Не им се сърдете за глупости. Простете им. Проявете разбиране и ги обичайте.

Децата ви ще станат такива, каквито ще станат – дарявайте ги с любов и им позволете да израснат такива, каквито те изберат.

10 начина как да се грижите за другите в живота ви

Направи добро, за да получиш добро

Можете да постигнете всичко, ако имате подкрепа – ще откриете, че постигането на добри резултати в живота ви става много по-лесно, когато има хора, които ви подкрепят и които държат на вас. Не говорим за финансова помощ (не че не е важна), а за морална подкрепа.

Вижте още: 10 Инструкции за по-добър живот (2 част)

Изслушвайте събеседника си – повечето хора мислят, че слушат правилно, но не е така. Не може да слушате някой и да разбирате на 100% какво казва той, ако си мислите за други неща, като какво трябва да сготвите, напазарувате или кой филм да гледате. Когато разговаряте с някой му покажете, че сте му се отдали на 100% и го слушате внимателно. Това е огромно уважение и хората ще ви почувстват близки, когато се научите да ги слушате внимателно.

Вашите постъпки оказват влияние върху хората надолу по веригата – много малко от нас осъзнават, че начинът по който се отнасят с другите, е част от верига, която влияе върху други хора. Най-простият пример за това е да се усмихнете на някой, докато вървите по улицата. Той ще се почувства вдъхновен и докоснат от положителна емоция, ще се усмихне на друг и така тази положителна вълна ще се разпространява сред хората. Толкова просто е..

Хората харесват добрите хора – всички ние харесваме тези, които са добри. Под „добри“ се има предвид: приятни, усмихнати, открити, приятелски настроение положителни личности.

Хората искат да бъдат обичани – помогнете им да се почувстват обичани и те ще ви се отплатят в злато.

Ако имате модел за подражание, можете да покажете най-доброто от себе си – намерете някой, който носи в себе си положителни черти, които искате да развиете, и да се моделирате така, че да ги придобиете. Не се превръщайте в човека, който подражавате, вместо това развийте в себе си най-силните страни, които са му присъщи.

Как да приключите даден спор – бъдете този, който пръв казва „Съжалявам“.

Можем да променим света около нас

Вижте как можем да променим света

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването