Как да се грижим за себе си?

[2 част]

18.12.2014

Ето, че дойде време и за втора част на статията или по-скоро ръководството как да се грижим за себе си. Надяваме се, да сте разбрали, че е жизненоважно за всеки човек, да знае как да се грижи за останалите, както и за себе си. Това е пътят към успеха. Списание VIP ви представя втора част на “10 начина как да се грижите за себе си” и да подобрите живота си към по-позитивен такъв.

Вижте кои са десетте начина как да се грижим за себе си

Пожелайте си нещо преди лягане – малцина знаят, че когато човек се унася, той се слива с енергията на всичко съществуващо, което някои наричат Вселена. Това е нашата възможност да си пожелаем нещо и Вселената ще започне да го изпълнява.

Не се стремете към съвършенство – стремежът към съвършенство ще ви попречи да постигате резултатите, които желаете. Дайте най-доброто от себе си оставете нещата така. Времето ще покаже как сте се справили.

Начинът, по който се чувствате, наистина има значение – обърнете внимание на чувствата си. Усетете ги. Говорете за тях. Не си пожелавайте просто да изчезнат, а им обърнете внимание. Много пъти това е ключът към успеха.

Прошката – това е дар, който само силните владеят. Прощавайте на хората около Вас, както и на самите себе си. Научете се, че може да се обичате и да си прощавате и, че няма нищо съвършено на тази планета.

Логиката не съществува – измислянето на логическо оправдание за решение, действие или бездействие е създадено от хората. Не търсете във всяко нещо логическо обяснение. Определете си цели и просто ги осъществете.

Винаги ще искате да сте прави, ала рядко ще бъде така – ще откриете щастие, мир и по-бърз път към успеха, когато се откажете непрекъснато да сте прави. Прави сме нали?

Не всичко, което чувате е истина – мъдър съвет: ако искате винаги да сте във форма, говорете за хората така, сякаш те са в стаята заедно с Вас и Ви слушат. Този начин ще Ви даде незабавна представа за нещата, които трябва и които не бива да казвате.

Вижте още: Никога не се отказвайте от мечтите си

Лошите думи нараняват – много често от лошата дума боли повече и по-дълго от всичко друго. Внимавайте какво говорите, защото дълбока рана заздравява, но лоша дума не се забравя!

Цялото време се случва сега – единственото нещо, което има значение, единственото истинско нещо, е сега. Не позволявайте миналото да ви задържа, не позволявайте на бъдещето да ви тревожи и дайте шанс на настоящето.

За какво е време сега? – вместо да насилвате онова, което искате да се случи, вижте кое нещо иска да бъде направено точно сега. Не забравяйте, че повечето неща сами се коригират с времето.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването