Как да се позиционираме на пазара

В четири лесни стъпки...

13.12.2015

Наскоро споделихме с вас една статия за това как да позиционирате бизнеса си сред най-добрите на пазара. Там разбрахте и защо заплащането ви зависи изцяло от това позициониране. Както ви обещахме в предната статия, днес ще ви представя четири лесни стъпки под формата на кратко ръководство, които да ви помогнат да позиционирате себе си и бизнесът ви на пазара по-много по-лесен и бърз начин.

Вижте как да се позиционираме на пазара в четири лесни стъпки

1. Изберете какво искате пазара и клиентите ви да мислят за вас? – като бъдете много специфични.

„Искам да бъда най-добрият онлайн маркетолог в България. Искам хората, когато чуят моето име да ме свързват с това.”

Защо е важно да позиционирате бизнеса си

Как да станем най-добрия маркетолог в България?

2. Позиционирайте се добре – дефинирайте специалната си сила. Нещото, което ви отличава от другите. Дефинирайте защо и срещу какво се борите. Срещу какво сте против и защо?

„Известен съм с разработването на множество печеливши стратегии, донесли милиони долари на най-различни компании от различни браншове.“

Цялата ни реклама трябва да се върти върху това, как искаме пазара да ни приема. Каква е нашата мисия и визия за самия бизнес.

Вижте още: Защо перфектният клиент е важен за нашият бизнес?

3. Програмиране – това е маркетинг техника, чрез която контролирате мненията и чувствата на потенциалните си клиенти преди те да ни видят или чуят на живо. Всичко това се постига чрез медии, чрез интернет и други онлайн средства като блогове, бизнес форуми и други.

Как да програмираме клиентите си:

– Чрез писане на статии за известни сайтове;
– Чрез множество интервюта в телевизии и радиа;
– Реклама в интернет;
– Личен YouTube канал;
– Партньорства с други хора, които са по-успели от вас;

Как да се позиционираме на пазара

Методи за програмиране на клиенти

4. Системно обучавайте клиентите си – давайте им много обучителни материали:

– Уебинари;
– Безплатни книги и ръководства;
– Безплатни събития;
– Безплатния видеа и курсове;

Целта на тези обучителни материали е да изградят и заздравят връзката ви с клиентите.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването