Как да си извоюваме повишение

Когато искате повишение, проведете директен разговор с шефа си и говорете САМО в бъдеще време

04.07.2013

Няма достигнати върхове без катерене. За да се изкачвате по стълбичката на професионалния успех е необходимо не само да сте най-добрите в работата си, а и да умеете да си поискате повишението. Ако Вие, като професионалисти нямате самочувствието на такива, то тогава как шефът да ви оцени подобаващо?

Затова главата горе и със следването на няколко малки стъпки, ще достигнете така желаното повишение

1. Доказвайте се! – справяте се отлично с работата си, но никой не го забелязва. И тогава как да получите повишението? Гордейте се стова, което правите, доказвайте се пред себе си и другите, защитете всичките си невероятни качества!

2. Приемайте критиката, като безплатни уроци – особено, ако е от човек, който има по-голям опит в областта от Вас. Той със сигурност ви казва проверени с времето неща, от които само може да се поучите, а това е важна и съществена стъпка към професионалното израстване.

3. Бъдете по-агресивни – това не означава да набиете шефа си. Извоювайте своето повишение! Поискайте си това, което сте си заслужили с много труд и усърдна работа.

4. Заработете повишението – както всичко останало и професионалното израстване си изисква своето. Не само, че трябва да се справяте добре с работата, но и да учите постоянно, да сте в крак с всички новости в областта си и не само.

Вижте още: Мразите работата си? Вижте 18 начина да гледате по-позитивно на нещата

Забележка!

Когато искате повишение, проведете директен разговор с шефа си и говорете САМО в бъдеще време. Не какво съм направил досега, а какво мога направя от сега нататък!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.