5 начина да станете по-добър слушател

Станете по-добри слушатели чрез вдъхновяващото видео на Джулиан Трежер

30.07.2015

Има разлика между това да слушаме и да изслушваме събеседниците си. Това твърди и бизнес консултантът Джулиан Трежер. Той вярва, че човек запазва едва 25% от информацията, която е чул. В това креативно TED Talk видео, г-н Трежер разяснява теорията си, като предлага няколко инструмента, които ще ни помогнат да слушаме по-внимателно събеседниците си и да запазваме повече полезна информация.

Вижте още: Лесно ли се разсейвате?

Ако и вие имате нужда да подобрите вашите слушателски умения, то отделете седем минути за това вдъхновяващо видео, в което Джулиан Трежер представя 5 стъпки, които ще ни помогнат да вникваме в чутото и да запазваме полезната информация за нас.

Представяме ви 5 начина как да станете по-добър слушател, от Джулиан Трежер

1. Бъдете напълно тихи в продължение на три минути на ден;

2. Когато сте в шумна среда се концентрирайте изцяло върху индивидуален звук, който чувате;

3. Поемете дъх и се насладете на звуците около вас;

4. Запознайте се със седемте филтъра, които влияят на начина, по който слушаме: култура, език, ценности, вярвания, нагласи, очаквания и намерения;

5. Следвайте теорията на RASAR (receive) за получаване, A (appreciate) за оценяване, S (summarize) за обобщаване и A (ask) за питане.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването