9 начина как да сътворите собственото си бъдеще

Ние избираме по кой път да тръгнем!

21.06.2014

В поредица от статии ви запознахме с много различни и важни етапи от живота. Запознахме ви с различни начини как да разберете потенциала на живота си или за това, че всичко е възможно. Също така ви представихме и няколко причини защо трябва да се грижите за останалите и защо трябва да се грижете и за вас самите. Представихме ви няколко начина как да получите най-доброто от живота, но така и не споменахме едно от най-важните неща: как да сътворите собственото си бъдеще.

Чрез статията 9 начина да сътворите собственото си бъдеще искаме да ви покажем, че целият ни живот е пейзаж, създаден от нас самите

Ние имаме огромна роля в живота си и сами избираме по кой път да тръгнем:

Почти всички първи стъпки са неумели – падали сте многократно, но сте се изправяли. Когато се учихте да карате колело, колко пъти паднахте? Някой по 1-2 пъти, а други повече, но всички сте се научили в крайна сметка. Така е и в живота. Всички падаме, но това не означава, че не може да се изправим и да направим нещата както трябва. Продължавайте да ставате!

Не отстъпвайте – една от най-често срещаните грешки е да мислим, че имаме нужда от подсигуряване. Да имаш нещо, с което да се подсигуриш при провал е стопроцентова гаранция, че ще се провалиш. Много по-добре е да се отдадеш изцяло на стремежа да постигнеш набелязаната цел, като знаеш, че нямаш нищо подсигурено. Като осъзнаваш, че трябва да го направиш!

Гонете целите си докрай – знаем, че за постигането на дадена цел има поне два начина – лесен и труден. Трудният начин е да работите денонощно, да сте обсебени от идеята, почти да не спите, никога да не се предавате и да влагате цялата си енергия в реализирането на тази идея. А какво за лесния начин? Ето една формула накратко:

  • Бъдете благодарни за нещата, които вече имате.
  • Заявете с положителна емоция, какво бихте искали да имате.
  • Действайте според обстоятелствата и възможностите, които се появяват.
Лесни начина как да сътворите собственото си бъдеще

Гонете целите си докрай!

Решете какво искате, без да примирате за него, чувствайки се така, сякаш то вече е осъществено.

Действайте според възможностите и интуицията си – човек никога не знае какво ще доведе до постигането на целите му. Действайте според момента.

Когато лошите неща се случват на добри хора – не забравяйте, че онова, което в момента ни изглежда ужасно, след няколко години обикновено ни се струва хубаво. Търсете доброто във всяко лошо нещо. То е там.

Ще имате успех с всичко, с което се заловите – винаги имате успех с каквото и да се захванете. Например сте искали да отслабнете с 8 кг, но сте отслабнали с 5 и определяте това като провал, а то не е така. Вие сте отслабнали с 5 и сте постигнали нещо. Може винаги да горите от желание да постигнете набелязаното, но трябва да си напомняте, че по един или друг начин сте достигнали успех, независимо от изхода.

Животът е кратък – животът е твърде кратък, за да не правите онова, което искате.

Aude aliquid dignum – латинска фраза, която съдържа цялата истина за поставянето на целите: „Осмели се на нещо достойно“.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването