Как да създадем перфектен Фейсбук пост

Как да създадем перфектно послание...

29.03.2016

Наскоро ви запознахме с 8-те златни правила във Фейсбук, които ще ви гарантират успех и добри взаимоотношения с клиентите ви. Днес ще обърнем внимание на един друг съществен казус, който вълнува мнозина, които вече имат или са решили тепърва да създадат бизнес страница в най-голямата социална мрежа. Става въпрос за това как да създадем съдържание, което феновете ще харесат и най-важното ще споделят безплатно със своите приятели.

За да осъществите тази магия, първо ще трябва да откриете формулата за успешен Фейсбук пост. Както и останалите социални мрежи, така и Фейсбук си има свой собствен език и докато вие, като бизнес или личност, не се научите да го говорите, то лошите резултатите ще ви спохождат един след друг. Една от масовите грешки на бизнесите е, че не разбират психологията на потребителите и не знаят как да общуват с тях.

Във Фейсбук дефиницията за успешен пост, не е това съдържание, което продава, а това, което кара хората да се ангажират с него и да го споделят със свои приятели.

Как да създадем перфектен Фейсбук пост

Успешният Фейсбук пост не продава, а ангажира хората!

Идва и моментът, в който ще ни попитате: „Как да създам съдържание, което ще се хареса на феновете ми и те ще го коментират и споделят със своите приятели?“

Как да създадем перфектен Фейсбук пост, който ще бъде споделян от феновете ни

Както вече споменах, ще се нуждаете от формулата за успешен пост, която съчетава три изключително важни етапа: Резултат + съмнения + действие.

Резултатът е това нещо, от което всеки човек се интересува и иска да постигне. Единственото нещо, което трябва да направите е да споделите с клиентите си с едно или две изречения какви резултати ще постигнат, ако изберат вашето безплатно съдържание. Използвайте магическите думи, като: „Ще можете“, „Ще бъдете“, „Ще знаете“, „Ще имате“ и т.н.

Думата „Ще“ влияе психологически на хората – кара ги да си представят бъдещето.

Съмненията идват, когато чрез вашия продукт обещаете на хората да решите техен сериозен проблем. Те започват да се съмняват в способностите и ефикасността на вашия продукт и не вярват, че той ще им донесе така желаните резултати. Главната ви цел в този втори етап е да оборите тези съмнения още в техния зародиш или иначе казано още преди да са изникнали в съзнанието на хората. В поста си може да използвате думи, които оборват възможните съмнения, като: „Може би се чудите как“, „Може би си мислите, че е трудно“, „може би се съмнявате, че“ и т.н.

Формула за успешен Facebook пост

Оборете съмненията на хората и ще успеете

Ако успеете да оборите съмненията в хората още преди да са им хрумнали, вие ще им повлияете чисто психологически и ще им покажете, че разбирате и знаете за техните проблеми.

Вижте още: Какво е Фейсбук ремаркетинг?

Действията се постигат, когато в края на поста кажете на вашите фенове точно и ясно какво искате от тях: „Искате да харесат даден пост“, „Искате да споделят даден пост“, „Искате да купят даден продукт“, „Искате да посетят даден линк“ и т.н.

Не забравяйте, че потребителят може да върши още 5 неща, докато гледа вашия пост: може да слуша музика, да чати с приятел или да говори по телефона.

Как да накараме феновете да харесват постовете ни

Подтикнете феновете към действие чрез атрактивни заглавия

За да го подтикнете към действие,използвайте изречения като: „Ако искате да научите повече кликнете/запишете се тук“, „Ако искате да зарадвате/мотивирате ваш приятел, споделете му“, „Какво е вашето мнение по въпроса. Споделете в коментарите по-долу…“ и т.н.

Не бъдете прекалено директни и настоятелни. Напишете постовете си така, че хората сами да поискат да извършат действието, а не защото вие сте ги помолили.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването