Как да създадем перфектна оферта

Примери

11.08.2016

За да продавате успешно продуктите или услугите си, първо ще трябва да ги предложите на вашите клиенти. Трябва да им предоставите неустоима оферта, на която те не биха отказали. Точно поради тази причина днес ще ви покажем как да създатете неустоимо предложение, което ще накара хората да повярват във вашия продукт/услуга, което ще доведе и до покупка от тяхна страна.

Едно от най-важните неща, когато изготвяте неустоима оферта е да помислите как може да накарате клиентите ви да споделят невероятната полза от продуктите ви. Естествено за тази цел ще трябва да разполагате и с перфектни продукти. Най-лесният начин, по който може да привлечете клиентите си на ваша страна е да ги накарате да повярват във вашия продукт.

Трябва да ги накарате да се влюбят в това, което им предлагате, защото:

 • Когато хората се влюбят в продуктите или услугите, които им предлагате, това несъмнено ще ви зареди с положителна енергия. Ще отключи страстта и желанието ви да им давате още повече, ще ви помогне да се целите по-високо и ще ви мотивира да оставите отпечатък в тяхното съзнание.
 • Когато клиентите се почувстват напълно разбрани от вас, това ще създаде емоционална връзка с тях, която в по-късен етап се превръща в лоялност. Успеете ли да им покажете, че наистина ви е грижа за тях и техните нужди, те ще започнат да купуват само и единствено от вас, заради доверието, което сте изградили в тях.
 • Ако успеете да накарате клиентите си да се влюбят в това, което им предлагате, те ще започнат да развиват бизнеса ви вместо вас.
Как да създадем перфектна оферта

Накарайте клиентите ви да се влюбят във вас

Има едно нещо обаче, което трябва да разберете преди да създадете тази перфектна и уникална оферта, която ще ви привлече много клиенти: най-важният елемент след клиентите сте самите вие. Ако не давате най-доброто от себе си и не сте наистина запалени и отдадени на продуктите или услугите си, то е невъзможно да постигнете желаните резултати.

Не правете бизнес, в който не сте отдадени на продуктите и клиентите си. Не правете бизнес, ако не сте мотивирани на 100% и не ви е грижа за вашите клиенти. Подобен тип бизнес ще е катастрофален за вас, повярвайте ни! Нищо на този свят не може да пожъне успех, ако не се отглежда с много любов и ентусиазъм.

Вижте още: Как да определим цената на продуктите си

Клиентите усещат негативната емоция и дали наистина имате желанието и ентусиазмът да развивате това, което сте започнали. Те ще усетят дали сте с положителен или отрицателен заряд и дали наистина харесвате това, което правите. Точно поради тази причина е изключително важно да поставите себе си на първо място, за да създадете нужния комфорт на работното си място. Какъв е смисълът да управлявате бизнес, който не обичате?

Перфектната оферта трябва да бъде първо перфектна за вас, а след това и за самия клиент. Ако вие не бихте се впечатлили от дадена оферта, защо клиентите ви биха го приели по-различен начин? Помислете за това.

Най-съкровеното желание на всеки ваш клиент е да се погрижите за неговата нужда. Направете живота му по-лесен. Положете допълнителни усилия, бъдете по-креативни и помислете как да се погрижите за всеки един от вашите клиенти – това ще ви донесе само положителни емоции в дългосрочен план. Вашето желание и ентусиазъм няма да остане незабелязан от клиентите ви, това е сигурно!

Как да създадем перфектна оферта

Погрижете се за нуждите на Вашите клиенти

И още нещо: не се страхувайте да поискате достатъчно пари от клиентите си, за да можете наистина да им предоставите качествена услуга или продукт. Те ще ви разберат и по-важното: ще ви подкрепят със своето доверие към вашия бизнес. Не ги разочаровайте!

Няколко примера за перфектна оферта

 • VIP пропуските в туристическите забележителности – пропускате опашката.
 • Закупуването на билет онлайн с намалена цена;
 • Членство в дадена общност, която предоставя определени привилегии.
 • Членство във фен клуб – ексклузивни новини и право на закупуване на билети преди останалите фенове извън клуба;
 • Намаления и специални оферти за регистрирани потребители;
 • Безплатен паркинг;
 • Здравословен обяд или вечеря;
 • Месечен абонамент – достъп до премиум видеа и лекции;

Има много примери за перфектна оферта, просто трябва да бъдете креативни и да измислите най-добрата за продукта или услугата, които предлагате!

Вижте още: Защо ни е трудно да продаваме?

Опитайте се да разберете за какво мечтаят клиентите ви и се запитайте как можете да надминете очакванията им. Не гледайте как го правят конкурентите ви, помислете как бихте го направили вие? Какво наистина биха искали вашите клиенти? Разберете техните нужди и им дайте това, което искат!

Бъдете креативни и иновативни: това се постига много лесно, когато сте наистина отдадени на това, което правите. И не забравяйте: правете всичко с любов!

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването