Как да създадем перфектното лого

Инфографика

06.04.2015

Затворете очи и си представете логото на Apple. Сега помислете за логото на Nike. Веднага изникнаха в паметта Ви, нали? Това са два брилянтни примера за запомнящо се от потребителя лого.

Логото е много повече от обикновен символ. То е епична икона. То е лицето на компанията. Това, което представя компанията, това с което хората я свързват и помнят. Съответно следва да се обърне изключително внимание и щателност при проектирането му. Ако вече имате лого, същото важи и за неговото препроектиране. И не забравяйте, че най-важни са малките детайли!

Как да създадем перфектното лого – инфографика

Когато обмисляте лого трябва да се поставите на мястото на хората, които не знаят нищо за бизнеса Ви. Какво би ги привлякло? Какво би ги отблъснало? Точно и ясно ли отразява същността на марката? След като си отговорите на тези въпроси ще имате една малко по-ясна картина.

Вижте още: Изграждане на бранд

А тази инфографика ще Ви помогне да определите основните елементи на вашето корпоративно лого, като Ви даде и някои важни идеи.

Как да създадем перфектното лого

Как да създадем убийствено лого

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.