Как да увеличим ангажираността във фейсбук

Как да увеличим продажбите си...?

28.01.2018

Разберете коя е новата опция в рекламния панел, която Ви дава възможност да създавате реклама на къстъм аудитория, която пряко се е ангажирала по някакъв начин с Вашата бизнес страница.

Днес открих нещо, което работи и бързам да го споделя с всички вас, а именно как можем да увеличим ангажираността във фейсбук бизнес страницата ни, след което да увеличим продажбите си.

Откакто Фейсбук обяви, че ще приоритизира съдържанието на семейство и приятели в новинарския поток, настана масова истерия сред Фейсбук маркетинг специалистите. Едва ли не – КРАЙ на органичното достигане, което означава, че трябва да увеличим бюджета за реклама във фейсбук. Аз съм изключителен противник на изразходването на големи рекламни бюджети и смятам, че в дългосрочен план това действие е неефективно по ред причини, които съм описвала в предишни статии.

Как да увеличим ангажираността в нашата фейсбук страница?

Но да минем конкретно на въпроса: как можем да увеличим ангажираността във фейсбук страницата си, което да ни доведе до ръст в продажбите?

Фейсбук споделиха своите препоръки към бизнес страниците – правете live video, с което да ангажирате хората.

Ако имате магазин за електроуреди и този месец искате да пуснете -50% на всички стари продукти, какво може да направите? Серия от полезни live видеа е чудесен начин – 4 седмици х 1 лайв видео, в което да напомняте за -50% отстъпка. Live видеото ще се приоритизират в news feed на вашите последователи и ще предизвикат коментари, споделяния и харесвания, което от своя страна ще предизвика по органичен начин, вашето видео да достигне до повече хора.

След третото лайв видео е време за реклама.

Как да увеличим ангажираността във фейсбук

Лайв видео във Фейсбук

Фейсбук има нова опция в рекламния панел, която ви дава възможност да създадете реклама на къстъм аудитория, която се е ангажирала по някакъв начин с вашата страница.

След което, ви дава да изберете:

Как да увеличим ангажираността във фейсбук

Лайв видеото е новата мода във Фейсбук

Избирате видеоклип и опциите, които ви дава за времетраене на изгледа, след което маркирате предишните 3 лайв видеа, създавате аудитория, която ПРЯКО се е ангажирала с Вашата страница – гледала и взаимодействала е с Вашия бизнес.

След това, вече знаете най-добре какво да правите с тази аудитория.

Пак да напомним, че 6 пъти по-ефективна е рекламата на хора, които вече знаят за нас, отколкото да рекламираме на хора, които изобщо не са чували за нас.

Успешни продажби и търсете възможности, а не оправдания за увеличение на рекламния бюджет.

Гост автор: Анна Христова,

Facebook Marketing Specialist http://creativemarketing.bg/
и хоноруван преподавател по Използване на социалните мрежи за бинес във ВУЗФ.