5 начина да увеличите своята заплата

Съхранете тези пет съвета в ума си, когато сте на интервю и ще сте в много по-изгодна ситуация

04.08.2013

Търсите си нова работа? Отивате на интервю и на въпроса „Колко очаквате да получавате“ се изпотявате и блокирате тотално. Това определено не е във ваша полза и не трябва да го допускате. Този въпрос може да не се зададе на първото интервю, но на второто е гарантирано, че работодателят ще ви попита. Трябва да сте подготвени и да отговорите без никакви притеснения и изблици на слабост. Просто обърнете внимание на тези пет съвета от Джим Хопкинс, автор на книгата „Заплатата: Научете тайните на преговорите за заплата“ и сте готови да намерите перфектното възнаграждение.

Представяме ви 5 начина да увеличите своята заплата от Джим Хопкинс

1. Отбягвайте въпроса за заплатата, докато не разберете повече за работата – опитвайте се да избягвате въпроса за възнаграждението си, докато не се убедите, че искате да работите точно това. Когато кандидатствате изберете отметката за заплата „По договаряне“, а по време на първото интервю намекнете, че искате първо да разберете повече за работата, преди да дойде паричният въпрос. Когато сте сигурни, че това е вашата работа започват и същинските преговори за паричното ви възнаграждение.

2. Като човек, който търси работа никога не трябва да поставяте въпроса за заплатата на първо място.

3. Когато дойде моментът да се говори за пари  бъдете уверени във възможностите и изискванията си. Така ще прехвърлите топката в тяхното поле.

Вижте още: Мразите работата си? Вижте 18 начина да гледате по-позитивно на нещата

4. Използвайте ефективно паузите в разговора – повечето хора гледат да говорят неподбрано, за да запълнят тишината между разговорите, но Вие направете всичко възможно да го избегнете. Използвайте паузите да осмислите важната информация.

5. Работата е по-важна от заплатата! Не забравяйте, че някои неща могат да бъдат договаряни. Търсете работа с по-добра позиция, гъвкаво работно време, бонуси, образование и платени пътувания за конференции и семинари.

Не забравяйте, че първоначалните преговори за вашето възнаграждение са много важни, защото те ще се отразят на бъдещите ви приходи. Една от основните причини, поради които жените печелят по-малко, отколкото мъжете е, че не преговарят в началото на новата си работа.

Съхранете тези пет съвета в ума си, когато сте на интервю и ще сте в много по-изгодна ситуация.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването