Как домашните любимци правят живота ни по-добър

Благодарете им за това!

15.06.2015

Разхвърляни дрехи, надраскани мебели, изядени домашни пантофи и какви ли още не подобни гледки срещат всеки ден притежателите на домашни любимци. Ако не сте от тях и никога не сте били, вероятно няма да разберете напълно смисъла на следващите редове.

Колкото и щури бели да правят тези пухкави пакостници, наречени домашни любимци, все пак си ги обичаме. Та те са си част от семейството. Замисляли ли сте се колко по-добър е животът ни благодарение на тях?  Колко положителни емоции са ни донесли и колко ни помагат да бъдем по-щастливи и добри хора… Трябва да им благодарим за това.

Как домашните любимци правят живота ни по-добър  – благодарете им за това!

Ето и кратък списък със седем неща, за които да благодарим на верните си пухкави приятели.

1. Приятелството

Няма по-верен приятел от домашния любимец, особено ако е куче. Това пухкаво същество е готово на всичко, за да защити любящия си стопанин и никога не би го предал.

2. Щастието

След кофти ден се прибирате у дома в лошо настроение и тотално нещастни. Още с влизането си обаче ви посреща едно мило създание, което толкова се радва да ви види, че е готово да ви покаже цялата си любов. Е няма как поне да не му се усмихнете.

3. Любовта

Да обичаш безусловно е нещо, на което хората трябва да се научат. Някои от тях имат цял живот и пак не се научават на това, което животните изразяват безусловно.

Вижте още: Защо обичам животните повече от хората?

4. Забавните моменти

Всички тези ситуации, в които просто се смеете от сърце на забавните си домашни любимци. Например кучето е паднало от дивана, котката спи на най-необичайното място, а декоративният заек се е сврял в някой чорап.

Как домашните любимци правят живота ни по-добър

Снимка: pixabay

5. Защитата

За това по-конкретно трябва да благодарим на кучетата. Тези същества, които са толкова привързани към нас, че се опитват да ни опазят дори от прелитащите над главите ни птици.

6. Търпението

Понякога, дори доста често, хората са склонни да си го изкарат на някой друг, когато нещо не е ок. И в моменти, когато няма на кой друг да излеем гнева си, домашните любимци се превръщат в “жертвата”. Трябва да им благодарим, че търпят лошото ни отношение към тях, дори когато с нищо не са го заслужили.

7. Съпричастността

Не мога точно да си обясня как тези наши малки пухкави приятели разбират, когато не сме добре, но винаги са наблизо, за да ни подкрепят мълчаливо. Да се гушнат до нас, да полегнат до болното ни място или просто да ни гледат с милите си влажни очи.

Животните са приятели на хората и хората трябва да бъдат техни приятели. Обичайте и уважавайте всички живи създания на този свят, всяко едно от тях е важна част от еко системата.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.