Как изглеждат 200 калории?

08.10.2013

Колко често ви се е случвало да четете колко калории трябва да приемате и колко калории трябва да изгаряте, но да нямате никаква представа на какво се равняват тези калории, и как изглеждат те във вид на храна? Сигурно доста често.

Когато всичко е числа, които събираме и изваждаме, не можем да си дадем сметка, че например 50 грaма желирани бонбони ви дават същите калории, като близо 600 грама броколи или 3 цели яйца. В тази галерия ще видите именно подобно сравнение между храните, като порциите са ограничени до 200 калории.

как изглеждат 200 калории - пържени картофи

73 грама на пържени картофи се равняват на 200 калории! Сравнете това с порцията от 200 калории, която се съдържа в храни като целина и броколи и ще бъде шокирани! Ние всички знаем, че пържените картофи трябва да бъдат само “храна от време на време”, защото те не са полезни за нас, но колко лошо са те наистина? Пържени картофи (както и повечето пържени храни) съдържат високи нива на мазнини, особено наситени мазнини. Пържени картофи също съдържат много натрий, така че те са много вредни за сърцето!

 

как изглеждат 200 калории - броколи

Знаем, че не всеки обича да яде зелени зеленчуци, но ако се съди по снимката изглежда, мама винаги е права! Броколите са не само с ниско съдържание на калории, но също така съдържат и хранителни вещества, включително витамин С, витамин А, фолиева киселина, калций и фибри. Те са “претъпкани” с всички полезни за организма неща и с ще трябва да изядете невероятните  588 грама, за да консумирате 200 калории.

 

как изглеждат 200 калории - пушено месоТова може да ви изненада, но 204 грама пушено пуешко месо се равнява на 200 калории! Пушената шунка е добър източник на протеини и желязо, но тя също съдържа и други не толкова полезни неща, като например наситени мазнини, холестерол и натрий. От всички преработени меса обаче, пушеното месо определено е едно от най-здравословните, стига да се консумира в умерени количества.

 

как изглеждат 200 калории - кренвиши

66 грама  от кренвишите се равняват на 200 калории. Независимо дали сте на барбекю или похапвате хотдог, кренвишите са популярна храна, обаче какви са хранителни им ползи? Те са източник на въглехидрати, мазнини и фибри, така че най-добре да се консумират в умерени количества или поне с изобилие от пресни зеленчуци!

 

 

как изглеждат 200 калории - макарони

Не само италианците са тези, които обичат паста. Всеки обича тази основна храна! 145 грама на макароните са еквивалентни на 200 калории. Макароните са с ниско съдържание на мазнини, а също така са зърнено базирана храна. Диетичните фибри в макаронените изделия също така спомага за запазване на правилното функциониране на червата.

 

 

Етикети:

За автора

Списание VIP