Как работи Facebook News Feed

Видео

10.12.2017

В последните статии споделях как да използваме Facebook за бизнес цели, така че да извлечем максимума от своите бизнес страници.

В днешния материал искам да обърна внимание на това как работи Facebook news feed.

Facebook News Feed – ползите от новинарския поток

За тези, които сега започват да “стъпват върху тази почва”, съм длъжна да отбележа, че новинарският поток /news feed/ е мястото, където взаимодействат потенциалните потребители и бизнесът. Има два начина, по които Вашият бизнес може да е пред очите на потенциалните Ви клиенти – органично /натурално и платено/ чрез реклама. Всеки от двата начина си има своите предимства и недостатъци и като специалист с над 3 години опит, Ви съветвам да заложите в своите годишни планове и двата начина.

Как работи Facebook News Feed

Новинарски поток

Да речем, че ще заложите на органичния начин за достигане до аудиторията. Да, той е абсолютно безплатен. Но… тук е моментът да отбележа, че той е и по-трудният. Помнете, че “постването” на снимки в страницата и “шерването” на сладки кученца и котенца, е способ, по който ще получите реакция от хората, но винаги се питайте, това ли е начинът и това ли са моите клиенти? И какво общо имат котенцата с Вашия продукт или услуга?

Важно е да се знае, че за последната година, година и половина имаше два ужасно големи спада в органичното достигане и двата с над 40%. Не, 4%, 14%, а над 40%! За да достигате до повече хора по-натурален начин днес, се изисква 40% повече изобретателност, знания и умения.

Но тъй като в интернет пространстовото същестуват много спекулации относно това как работи Facebook news feed-a, ви съветвам да изгледате това кратко видео, в което Adam Mosseri, ръководител отдел News Feed обяснява по изключително лесен начин как работи.

Приятно гледане!

How Does News Feed Work?

Публикувахте от Facebook в 20 октомври 2017 г.

Гост автор: Анна Христова

Online Marketing & Social Media
http://creativemarketing.bg/

Етикети:

За автора

Списание VIP