Как се гради успешен бранд

Вижте няколко стратегии за създаване на свой собствен бранд

06.09.2013

Като за въведение, ще се опитам да Ви дам съвсем просто и ясно определение за същността на “бранда”. Що е то? Нещото, което Ви идентифицира – Вас, Вашата фирма или Вашия продукт. Това е уникалната нотка, която трябва да грабне клиента, да остане в съзнанието му. Това разбира се е едно непълно определение за изясняване на същността на разглежданото понятие. Walter Landor, известен в средите на рекламната индустрия, дава по – пълна представа за това какво е бранд.

“Просто казано, брандът е чисто обещание, идентифициране и удостоверяване на даден продукт или услуга, което дава чувство на удовлетвореност и качество.”

На теория граденето на бранд, звучи толкова лесно. Измисляш фраза, която да описва най-добре продукта и воала, клиентите прииждат.

Нека бъдем реалисти. Огромни компании, като Nokia и Coca Cola, са се борили, и продължават, години наред, за да утвърдят и поддържат изградения имидж на бранд от световна класа.

Вижте още: Какво е човешкия бранд

Какво се крие зад същността на техния успех? Има няколко ключови и основни елемента, които задължително трябва да обмислите при изготвянето на стратегията за създаване на свой собствен бранд.

Представяме ви няколко съвета как да изградим успешен бранд и какви стратегии да използваме:

  • Послание към клиента, заложено в концепцията на бранда.
  • Запомнящо се, оригинално и уникално лого.
  • Подходящо подбрани и съчетани цветове, които ще са характерни за логото и всички други рекламни материали.
  • И най-важното вложете нещо от себе си!

Мислете за бранда, като за човешко същество. От какво е изграден човешкият характер – истории, спомени, успехи, провали, убеждения, ценности,.. Всичко това е част от нас и може би за това не го осъзнаваме, то е интуитивно. Но когато градим бранд е важно да обмислим какъв ще е неговият характер, за да може да бъде харесван от потребителите.

Стратегии за изграждане на успешен бранд

Брандинг

И това начинание, както и много други, изисква влагането на усилия и търпение. Вие, Вашият бизнес или продукт, няма да придобиете известност за ден, дори за година. Навлизането в даден пазар изисква постоянна работа и време. Ще има провали, ще има и успехи, но в крайна сметка е важна крайната цел – успешно наложен бранд!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.