Как се избират икони за подарък

За офиса или за бизнеса?

06.12.2017

Най-добрият подарък за празници е иконата. Тя е неотменна част от културата на съвременното общество, част от традициите му и се явява неподправен, автентичен подарък. Хубаво нарисуваната икона е и подходяща за стената на всеки дом, като се избира ликът на светеца, който купувачът желае да покровителства домът или нещо друго в живота му.

Как се избират икони за подарък за офиса или за бизнеса?

При покупка на икона за бизнеса или дома, трябва да се знае какво защитава изобразеният светец. Според канона на православната църква има няколко вида икони:

Ако искате икони за здраве или възстановяване, то православната религия определя това на  св. Йоан Кръстител и св. Пророк Илия. При загуба на собственото здраве или на близък човек, се препоръчва ликът на някои от светците да се подари и да се окачи на видно място в жилището или на стената в стаята на болния.

Как се избират икони за подарък

Иконата – перфектен подарък за всеки дом или офис

При подарък за бизнес, иконите на св. Николай или св. Влас са най подходящи за подарък на съдружник или партньор, защото се вярва, че са покровители на търговията. Както е известно, за храброст се използва иконата на свети Георги. Можете също да изберете и малки икони, но да бъдат с хубав и оригинален статив. Иконата на свети Николай е покровител и на банкерите, тъй като се вярва, че символ на пари – благословението , с което Бог дарил светеца. Според легендата свети Николай е дал последните си пари на семейство в нужда и Бог го благословил със златни жълтици в продължение на 3 нощи.

За семейството най-подходящи са иконите на Богородица, архангел Михаил, свети Мина. Поставете ги на видно място и те ще ви покровителстват и пазят.

За успешно образование и завършване се препоръчва иконата на двамата братя Кирил и Методий.  Ако ви предстоят изпити и искате да успете, и вярвате в силата на иконите, то иконите на  свети Седмочисленици ще ви помогнат с духовни сили, както и света Екатерина и свети Блажени Серафим.

Източник: agiografies-eikones.gr

Етикети:

За автора

Списание VIP