Интервю с Николай Иванов

Как се правят еротични снимки

28.01.2014

Списание VIP има огромното удоволствие да Ви потопи в света на еротичната фотография с младия и талантлив фотограф Николай Иванов. Как да предразположим модела си и какво трябва да е перфектното място за заснемането на еротичните снимки, ще ни разкаже Ники.

Представяме ви еротичния фотограф Николай Иванов

1. Здравей, много се радвам, че отдели от времето си, за да отговориш на въпросите ни и да ни разкажеш повече за това, с което се занимаваш. Би ли се представил с няколко думи на читателите на Списание VIP?

Здравейте! Първо искам да поздравя всички читатели на Списание VIP. Казвам се Николай Иванов и съм на малко повече от 25 години. Добре де, на 30 съм. Живея в град София с моята прекрасна приятелка и едногодишния ни лабрадор.

2. Ако можеше да живееш, където и да е на тази прекрасна планета, къде би направил мечтания си дом?

Смело мога да кажа, че лесно се адаптирам към нови места и различен начин на живот, но не бих живял в друга страна.

3. Учил ли си някъде фотография?

Да, вкъщи пред компютъра. На всичко съм се научил сам и определено не се срамувам от това.

Интервю с Николай Иванов

Снимка: Николай Иванов

4. От кога се занимаваш с фотография?

Ще си призная, че не съм пето поколение фотограф и не съм израснал в „тъмната стая“. Започнах да снимам от чисто любопитство преди две години и половина. Фотографията ме завладя и вече повече от година се занимавам по-сериозно с това.

5. Научихме, че веднъж си дал техниката си на момиче и си и помагал със снимките. Разкажи ни повече за тази случка?

По никакъв начин не искам да излиза, че се хваля с това нещо. Нека не разкриваме каква е случката. Искам да кажа само, че бих го направил пак, ако някой има нужда от това.

6. Как би описал стила си?

Хубавото на фотографията е, че всеки фотограф си има свой собствен стил, който е неповторим. Успял е този, който успее да те накара да разпознаеш негова снимка.

7. Разкажи ни повече за еротичната фотография. Как предразполагаш моделите си?

Еротичната фотография е нещо, което определено трябва да бъде показано по правилния начин. Границата е много тънка и не трябва да се преминава. Това е стил, в който женското тяло е показано по начин, по който всеки би желал да го види. Красота! Надявам се, че не звучи много банално, но предразполагам моделите си на по чаша топло кафе.

Николай Иванов за еротичната фотография

Снимка: Николай Иванов

8. А може ли да ни уточниш какво точно снимаш – фешън, арт или нещо друго?

Труден въпрос! Знам, че не снимам пейзажи, останалото е добре дошло.

9. С какъв апарат снимаш?

Снимам с Nikon D7100.

10. Снимал ли си в екстремни условия и как се работи в такива ситуации?

Екстремните условия не са за мен. Обичам да ми е спокойно по време на снимките.

11. Кой ти е любимият обектив?

Лесен въпрос: Nikon 85mm f/1.8

Интервю с Николай Иванов

Снимка: Николай Иванов

12. Сподели с нас, любимата си снимка.

Любимата ми снимка е тази, която предстои да направя!

13. Как избираш местата за фотосесията и какви са те?

В еротичната фотография от голямо значение определено е и интериора на мястото, в което се снима. За това снимам предимно в хотелски стаи и апартаменти под наем. Обичам големите прозорци, светлите и изчистени помещения.

14. Какво пропуснахме да те попитаме?

За фотографията може да се говори много. Винаги бих отговорил на различни въпроси свързани с нея.

15. Ще споделиш ли с нас няколко съвета, които ще помогнат на тепърва навлизащите млади фотографи?

С най-голямо удоволствие: Първото нещо, което всеки трябва да направи е да забрави за режим „AUTO“. Въпросният режим създава снимката такава, каквато той я иска, а не както вие бихте искали. Не си мислете, че покупката на нов и по-скъп фотоапарат задължително ще прави по-хубави снимки. Ако снимате портрет, опитайте се да прекарате известно време с него преди това. Бъдете уверени в себе си и не спирайте да експериментирате. Снимката показва, че може да накараме времето да спре. Нека го спрем и в подходящия момент. Няма нищо лошо в това да грешим, но е хубаво да знаем защо сме сгрешили. Трудно е, но не се предавайте!

Facebook фен страница на Николай Иванов

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването