Как се сбъдва мечта. Кратко ръководство

Как да материализираме мечтата и да я направим цел?

07.05.2013

Мечтаем за красиви неща, които понякога ни се струват нереални, само плод на нашата фантазия. Мечтаем да отидем на красиви места, мечтаем да направим уникални предмети, да имаме лесен живот, идеалния любим, любящо семейство и какво ли още не… Мислим, че мечтите са непостижими. Всеки си има една голяма мечта. В повечето случаи си я представяме в далечното бъдеще и тя е само илюзия. Не е вярно, не е илюзия! Ние имаме силата да сбъднем всяка мечта, защото това не е мечта, а цел. Как да материализираме мечтата и да я направим цел? Всичко зависи от нагласата.

Вижте няколко лесни стъпки за „сбъдване на мечта“.

1. Мечтата е цел – никога не забравяйте, че вие имате силата да променяте събитията. Вашата мечта не е илюзия – направете я цел. Например, мечтаете за нова кола – много хубава, бърза, лъскава… но нямате пари. От момента, в който това стане ваша цел, ще намерите парите. Парите не са цел, те са средство.

Кратко ръководство как се сбъдва мечта

Направете мечтата си цел!

2. Мечтата е сила – така е. Може да си мислите, че никога няма да успеете, но ако има нещо, което да мотивира действията ви, ще стане по-лесно, ще имате сила да работите повече, ще ви дойдат по-добри идеи за намирането на желания изход.

3. Мечтата е вдъхновение – вашата най-голяма мечта все още е далечна. А забелязахте ли всички малки мечти, които имахте и осъществихте? Искате да сте богати, забелязахте ли, че си намерихте работа, която ви учи на много, чрез която се срещате с нови, полезни хора и създавате контакти? Богатството не е далеч. Следвайте пътя!

4. Мечтата е устрем – ако мечтата стане цел, вие ще направите и невъзможното да я постигнете, ще бъдете устремени, ще постигате все по-добри резултати. Вашият устрем е вашата сила. Старайте се да не губите мотивацията си. А, ако случайно се случи така, че да почувствате, че нищо не се случва и нищо не постигате, направете си малка ретроспекция за всичко, което постигнахте от момента, в който решихте да материализирате мечтата си, до днес. Всъщност сте постигнали много. Това ще върне устрема ви към мечтата.

Имаме мечта, но не знаем как да я сбъднем? Ето няколко съвета, как това да стане

Направете мечтата си жива!

5. Мечтата е живот – човек, който е забравил да мечтае, е изгубил смисъла на живота си. Вярно е! Загубиш ли мечтите си, животът ти губи своята истинска посока. Да имаш мечта и да се бориш за постигането и е по-важно от самото и постигане. Човек се бори и учи цял живот, а наградата е да постигнеш и най-дръзките си мечти.

Накратко, това не трябва да забравяте, ако сте решили да осмислите живота си, следвайки една мечта, защото мечтите никога не са случайни мисли в пространството. Те са вашата заявка за по-добро бъдеще. Представете си живота ни, ако всеки се бореше, за да постигне мечтата си – мисля, че не бихме били способни да срещнем нещастни хора!

Автор: Анелия Мъглева

Етикети:

За автора

Списание VIP