Как се справят с махмурлука по света

10.01.2014

Как се справят с махмурлука по света Коледните и новогодишните празници отминаха, но това съвсем не означава, че поводите за празнуване свършват. Дали ще е имен ден, дали ще е рожден ден или просто събиране с приятели – купоните и тази година ще са много. И какво по-хубаво от това?! Единственото лошо нещо от лудите партита е махмурлука на следващия ден, с който се опитваме да се преборим. Вижте как хората по света изтрезняват и пробвайте някои от техните методи:

Руска борба с махмурлука

За никой не е тайна как руснаците пият –  те просто нямат мярка и докато не изпият всичкия наличен алкохол няма да се спрат. Водката за тях е като водата.

Общо взето в Русия не обръщат особено внимание на така нареченото при тях „похмелие“. При едни от най-големите пиячи важи правилото „клин клин избива”, така че може би се досещате, че „водка със сельодка“ се смята за рецепта за изтрезняване. Познати са и култови сцени, като тази да отчупиш късче хляб, да го бутнеш в ноздрата си и дълбоко да вдъхнеш! Доста странни руснаци…

Как се справят с махмурлука по света„Шведска тройка” за изтрезняване

Не, за жалост не е това, което си мислите, просто малко съвпадение в името.

Нарича се така, защото начинът, по който  шведите изтрезняват се състои от  три съставки – добре осолена риба, цвекло и майонеза. От тях те си приготвят салатка и подобно на немците, прокарват еликсира с голямо количество бира. А защо именно така се „лекуват” шведите? Много просто – доказано е, че препиването ни мъчи главно поради това, че то обезводнява организма ни. Затова се използва сол, която няма да позволи на стомаха да се разсъхва повече, а бирата се състои от цели 96 процента вода.

Как се справят с махмурлука по светаШвейцарци и англичани се лекуват с „твърдо”

Може би ще се учудите от странните рецепти на тези народи, но пък казват, че помага. Англичаните използват като превенция против махмурлук овесени ядки, след което изпиват една чаша чай, а след нея минават на твърдо отново  (ром, уиски, водка). Понякога даже пропускат първите две… Спазвайки тази последователност, няма да имате никакви проблеми на другата сутрин. Подобно на тях,  швейцарците също избират нещо твърдо, за да се справят с махмурлука. Рецептата им е много просто –  две чаши бренди на сутринта след тежката нощ и са като нови. Защо да не опитаме, изглежда надеждно?!

Как се справят с махмурлука по светаФранцузите го правят с финес

Хубаво вино и красиви жени…За какво се сещате? Естествено за Франция – една прекрасна страна, създала много от богатствата на света.

Французите са изискани дори, когато пият – много рядко можете да ги видите  пияни до козирката, както се казва. Но все пак, когато нивото на алкохола се покачи достатъчно, напълват кристална чаша със своята прочута минерална вода, пускат в нея таблетка ароматизиран витамин С и я изпиват. Сокът от цитрусови плодове също може да бъде толкова ефикасен.  Поне звучи приятно.

И по български

Каквото и да си говорим ние, българите сме едни от най-добрите пиячи на света. Може да седнем на маса да ядем, пием, пеем, танцуваме и така чак до сутринта…Често обаче лошият махмурлук се обажда на другия ден и не ни дава сили да станем от леглото. Ние обаче си имаме изпитани методи, които малко или много помагат – зелева чорба, люта шкембе чорба с много чесън, голям айран или пък направо сипи една бира, и сме готови за нови подвизи.

Автор: Надежда Георгиева

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването