По това как вършите дребните неща става ясно какъв лидер сте

Не се примирявайте с посредствеността при дребните начинания

09.03.2015

Много хора не обръщат внимание на дребните неща, но те са също имат толкова голямо значение, колкото и големите. Не искам да кажа, че ако не са ви излъскани обувките или сте пропуснали да се избръснете днес няма да бъдете чудесен лидер. Освен това, не забравяйте, че лидерството не е свързано с длъжността, която заемате. То е начин на живот.

По това как вършите дребните неща, ясно личи как ще вършите и големите

Лидерството означава да се придържаш стриктно към стандартите за световна класа, да поемаш лична отговорност за всяко твое решение, а не да играеш ролята на жертва, да представяш себе си и организацията, която представляваш по страхотен начин, да изграждаш прекрасни взаимоотношения с клиентите си и да вдъхновяваш другите с примера си.

Ето защо ясно се разбира по това как вършите дребните неща, как ще вършите и големите. Оттук примиряването с посредствеността при дребните начинания ви подготвя за посредственост, когато настъпи моментът за големите дела.

По това как вършите дребните неща ясно личи как ще вършите и големите

Обръщайте внимание на малките неща в живота

Хората най-добре си правят извода за даден човек според дома му и дали е добре организиран. Ако стаята ви е добре подредена, това означава, че сте добре подредени и в живота. Ако обръщате внимание на малките детайли, като рождени дни на служители или просто да благодарите на служителите си след всяко заседание, то се предполага, че ще обръщате много по-голямо внимание и на детайлите в по-големите си проекти и мащабните начинания.

Вижте още: Четири урока по лидерство от един мъдър шивач

Ако работното ви място е безупречно, има голяма вероятност и работата, която да извършвате за клиентите си, да отразява същия стремеж към съвършенството. Затова обръщайте внимание на детайлите и не подценявайте малките неща. Те всъщност казват всичко за вас и за вашите лидерски качества.

Хората и организациите от световна класа винаги обръщат внимание на малките неща. Защото малките неща са всъщност големите неща.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването