Какво би казал семейният терапевт?

Няколко простички, но полезни съвети...

18.05.2017

Понякога жените забравят защо са избрали да живеят и да обичат мъжа до себе си. Вторачват се в тревогата за утрешния ден и пропускат да живеят в настоящия момент. В надпреварата да бъдат все по-успешни, красиви и добри майки, допускат грешки, които отблъскват и съсипват семейното щастие.

Ето няколко простички, но полезни съвета по отношение на връзката, които бихте получили от семейните консултанти – мъже.

Какво би казал семейният терапевт, ако нещата не вървят?

Не бъдете „drama queen“ – без значение дали сте напрегната заради работата или предменструалния синдром, не си го изкарвайте на съпруга. Не правете от мухата слон и не драматизирайте. Всеки проблем има своето решение. Смекчете тона и дори и да вярвате, че сте 100 процента права, дайте си секунда–две и се запитайте струва ли си заради тази ваша правота да лишавате мъжа си от спокойствието и радостта. Вие сте заедно, за да се чувствате щастливи – не за да се критикувате, нали?

Какво би казал семейният терапевт?

Не драматизирайте прекалено много нещата…

Без намеци – мъжете не могат да четат мислите ви, нито пък да се досещат какво се върти в главата ви и да гадаят вашите намеци. Говорете направо за важните неща и не злоупотребявайте с търпението на вашата половинка. Говорете колкото се може по-конкретно и излагайте позицията си по-ясен и категоричен начин, за да не останете неразбрана.

Не пестете комплиментите си – мъжът до вас ви цени като съпруга – той няма нужда от майка, сестра или жена в някаква друга роля. Бъдете загрижени и обичащи, но не и вечно мърморещи или досадно вторачени в неговото поведение, навици и начин на живот. Отсявайте положителните му качества и винаги го поздравявайте за постиженията – това му дава мотивация да бъде още по-добър от всички останали и да печели вашето възхищение.

Вижте още: За амбициите и приятелствата

Не коментирайте връзката си – запазете личните си отношения само за вас и не обсъждайте мъжа си по никакъв повод с познати, колеги или „приятели“!

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването