Какво не трябва да казват необвързаните

Няколко фрази, които трябва да избегнете ако сте необвързани

07.06.2013

Вие сте сам/сама и все още не сте намерили любовта, тогава спрете да мрънкате пред приятелите си и направете нещо за себе си. Промяната понякога означава голяма доза късмет, от който всеки има нужда. Било то във външен вид или в характера. Една промяна със сигурност ще донесе положително настроение и самочувствие. Когато се чувствате красиви от вътре се усеща и отвън, а няма по-хубаво нещо от това и някой друг да го забележи. Ние от Списание VIP сме ви подготвили няколко фрази, които трябва да избегнете в разговор с приятели и още по-малко с непознати.

Какво не трябва да казват необвързаните?

1. „ Ще умра сам/а” – отчаянието и депресията няма да решат проблема. Постоянното натякване, в което сте се вглъбили изпраща негативни емоции и импулси на мозъка ви и оттам няма да ви остане нищо друго, освен да си умрете сами.

2. „ Кога ще дойде и моят ред?” – В чакането няма нищо лошо, но ако сте решили да си стоите вкъщи пред телевизора и принца/принцесата да се появят от там, няма как да се случи. За да не си задавате този въпрос, напуснете къщата и разпуснете с приятели в клуба или на бар. Там със сигурност е пълно с хора, а някой от тях може и да бъде вашият човек.

3. „ Няма никой достоен за мен „ – ами как искате да има, след като сте с толкова завишени критерии. Проучване показва, че голям процент от необвързаните хора в света са кариеристите и амбициозните хора. В това да се отдадете на кариерата си няма нищо лошо, но тя няма да ви гушка през студените зимни вечери. Затова разберете, че не всички са „съвършени” като вас и приемете факта, че хората са различни. Именно затова са и интересни. Може да няма вашия умствен „багаж”, но пък ще е заинтригуващ с друга своя черта от характера.

10 неща, които необвързаните не трябва да казват

Добра кариера или добри семейни взаимоотношения?

4. „ оОо, вече приключих със срещите” – е, сега няма да ви караме на сила тогава. Щом искате да стигнете до фраза номер 5. Прав ви път, но ако пък сте решени да се промените и да си кажете, защо пък да не пробвам, смело напред в това начинание. Разбираме, че постоянното запознаване и опознаване на нови хора е изморително за вас и може би някои от тях са ви разочаровали неколкократно, но това не трябва да ви демотивира, а напротив. Мислете положително, бъдете отворени към социални контакти и ще срещнете него/нея някои ден. Разбира се, живеем в 21 век и форматът на „Скоростните срещи” е на мода. Експериментирайте, все пак първото впечатление е наистина важно и за 3 минути може дори да се влюбите в човека отсреща.

Вижте още: 9 етапа на връзката, през които минава всяка двойка

5. „ Отказвам се. Ще живея с котките/кучетата ми” – ето, че стигнахме и до отчаяние номер 5. Умолявам ви, не използвайте тази фраза. На американските филми може да е забавно да видите стара жена в къща пълна с котки, но нека бъдем реалисти – това е трагедия. Разбира се, че няма нищо лошо в това да си имате домашен любимец, но повече от 5 котки си е жив признак за отчаяние, а и създава у хората жалко впечатление.

6. „ По-добре ми е сам/сама”– о, моля ви. Естествено, че не ви е по-добре да сте сам/сама. Не се правете на силни пред приятелите си. Пред непознати може и да мине номерът, но близките ви, Ви познават достатъчно добре, за да знаят колко романтична и добра душа сте, и че им говорите пълни глупости. Никой не се чувства добре сам. Дори и най-големите ергени и самотници трябва да си признаят, че им липсва човекът, пред който да споделят и най-съкровените си тайни и проблеми.

7. „ Добрите вече са заети, а красивите са обратни” – ами, ако сте си повтаряли предните няколко фрази през годините и вече сте на 40 и неомъжен/а, твърде вероятно е нещата да са така. „Хубавите ябълки, прасетата ги ядат”… така, че спокойно, просто спрете да си го казвате и ще намерите перфектната половинка за вас.

10 неща, които необвързаните не трябва да казват

„Хубавите ябълки, прасетата ги ядат”

8. „ Ако ме поканят на още една сватба, ще се самоубия” – да не забравяме факта, че нормалната възраст за женене е около 25 години, така че не се отчайвайте или ядосвайте. Отидете на сватбата в най-добрия си вид и със сигурност ще впечатлите противоположния пол, който по някаква случайност също може да се окаже необвързан като вас. Все пак сватбите са подходящо място за запознанство с братовчеда/братовчедката на булката/младоженеца.

9. „ Аз съм нещастен/нещастна в любовта” – това, че сте имали няколко неуспешни опита с неподходящи хора за вас, не означава, че сте пълни нещастници. Просто не сте намерили правилните хора, с които да комуникирате и да се разбирате. Още един път споменавам това, да не мислите негативно относно любовта, защото това ви кара да сте непривлекателни в хорските очи и отблъсквате противоположния пол.

10. „Момчетата/Момичетата не ме харесват, защото…„ – повдигнете малко самочувствието си като работите върху проблемната зона, която не харесвате. Доста често мъжете и жените си въобразяват, че не изглеждат добре физически или имат проблем с характера, който другите няма да харесат. Ако мислите така, няма проблем да се опитате да промените нещо в себе си, но не се самозабравяйте в опити да отслабнете или да сте с фалшива самоличност. Ще срещнете някой, който със сигурност няма да обърне внимание на недостатъците ви и ще ви хареса такива каквито сте.

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.